RIVERS OF NIHIL: “The Work”

ALBUM

Είδος: Progressive/ Technical death metal
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

To κουιντέτο από την Πενσυλβανία των ΗΠΑ ξεκίνησε την δισκογραφική του πορεία περί των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας και μετά από δυο ΕΡ φτάνουν στο τέταρτο τους full length album, “The Work”.

Αν και ξεκίνησαν να είναι πιο κοντά στην metalcore κοινότητα και έχοντας σαφείς djent επιρροές, σιγά σιγά δημιούργησα μια πιο prog προσέγγιση, που παράλληλα γλύκαινε συναισθηματικά την αισθητική τους.

Αυτό ήταν ολοφάνερο στο προηγούμενο album Where Owls Know My Name και εντείνεται ακόμη περισσότερο στο παρόν πόνημα. Επιβλητική ατμόσφαιρα, με φωνητικά άγρια/ήμερα σε ίσες ποσότητες και βάση το τιμημένο metalcore που ποτέ δεν τους άφησε, με ποικιλία ρυθμών που ξεκινάει από πληκτροφόρα χαλαρωτικά διαλείματα και φτάνει σε breakdowns και blast beats, όλα αυτά σε μια εξαιρετική παραγωγή, αμπαλαρισμένα από ένα εξαίσιο εξώφυλλο.

Κατά τη γνώμη μου, είναι ίσως το πιο όμορφο σε ροή, album τους και σίγουρα γεννά προσδοκίες για ακόμη καλύτερες δουλειές στο μέλλον. Αν λοιπόν, αρέσκεσαι σε συγκροτήματα τύπου Fallujah και Job for a Cowboy, νομίζω πως πρέπει να τολμήσεις την ακρόαση και να αφεθείς στα ονειρικά (που και που υπάρχουν και εφιάλτες) χέρια των Rivers of Nihil.

Facebook: https://www.facebook.com/riversofnihil
Twitter: https://twitter.com/riversofnihil
Bandcamp: https://riversofnihil.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3UJmyt9ApeZTmOlMvBNGLN

575

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.