RELEASE ATHENS FESTIVAL DAY 11: Sabaton, Blind Guardian, Epica, Enemy of Reality, The Silent Rage, (21/7/2022) Πλατεία Νερού

LIVE REPORT

Έχουμε επιβιώσει μέχρι τώρα από το καυτό συναυλιακό καλοκαίρι, χωρίς covid και υπερκόπωση. Πως ήταν δυνατόν να μην πάμε στην απόλυτη μεταλλική ημέρα, για όλα τα αυτιά. Μιλάμε για μια μέρα με Sabaton, Blind Guardian και Epica. 3 μπάντες που κάθε μεταλλάς λατρεύει ανεξαιρέτως. Έχουμε και λέμε.

Την ημέρα άνοιξαν οι The Silent Rage. Μια μπάντα που κινείται πολλά χρόνια στον χώρο, με ένα άλμπουμ πίσω τους και ένα ακόμα στα σκαριά Η αφόρητη ζέστη δεν είναι σύμμαχός τους, αλλά μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους. Ο ήχος τους είναι αρκετά καλός, είχαν και κάποιους οπαδούς που τους τίμησαν από νωρίς με την παρουσία τους, τους υποστήριξαν και έτσι πέρασε ευχάριστα η μισή τους ώρα. Έπαιξαν και καινούριο υλικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Η συνέχεια ήρθε με τους αγαπητούς στο κοινό Enemy of Reality. Το συγκρότημα είναι συνεχώς στην επικαιρότητα, όλοι το έχουμε ακούσει λίγο πολύ. Η ζέστη είναι ακόμα αφόρητη και το είδος τους δεν ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το κλίμα, αλλά κατάφεραν να εκτελέσουν το υλικό τους και να το παρουσιάσουν όμορφα. Ο ήχος ήταν καλός, ενώ πάνω στη σκηνή φαίνεται και ο άψογος επαγγελματισμός τους. Η φωνή της Τσακιράκη δεν χάνει νότα, παρά την αφόρητη ζέστη, και ενώ φοράει μακρυμάνικο!

Όλα καλά με τα δικά μας παιδιά αλλά να περάσουμε στην εισαγόμενη σκηνή. Η ώρα πήγε 7:20 και ευτυχώς που είχε αεράκι και δεν πεθάναμε. Οι Epica βγήκαν και παρέδωσαν σώμα και πνεύμα. Setlist φοβερό, με κάθε κομμάτι καλύτερο από το άλλο. Ξεκίνησαν δυναμικά με Abyss of Time – Countdown to Singularity, συνέχισαν με The Essence of Silence Και Victims of Contingency και πλέον όλοι μπήκαμε στον μαγικό τους κόσμο. Unchain Utopia, The Skeleton Key και όλοι μαζί τραγουδήσαμε δυνατά το Cry for the Moon. Πόσο καθαρό ακούστηκε το Sancta Terra, πόσο τέλεια το The Obsessive Devotion, ενώ συνέχισαν ακάθεκτοι με Code of Life, Beyond the Matrix και κλείσανε με Consign to Obliv,  όπου έγινε κακός χαμός με το wall of death που απαίτησαν να χτίσουμε. Ο ήχος ήταν πολύ καλός ευτυχώς και καταφέραμε να τα ακούμε τις άψογες εκτελέσεις τους τέλεια. Τι να πει κανείς για αυτήν την γυναίκα, την αιθέρια αυτή παρουσία που ακούει στο όνομα Simone Simons; μοναδική φωνή, υπέροχη ύπαρξη ειλικρινά είναι η καλύτερη στο είδος της. Όσο για τον Coen Janssen, είναι απλά τρελός!


Setlist:
Abyss of Time – Countdown to Singularity
The Essence of Silence
Victims of Contingency
Unchain Utopia
The Skeleton Key
The Embrace That Smothers – Part IV
Sancta Terra
The Obsessive Devotion
Code of Life
Beyond the Matrix
Consign to Oblivion

Τη σκυτάλη παίρνουν οι Θεοί Blind Guardian. Πολλοί πήγαν μόνο για τους συγκεκριμένους, μην κρυβόμαστε, τους λατρεύουμε. Η ώρα ήταν 9 και ήταν εξαιρετική η στιγμή που τους απολαύσαμε. Into the Storm και Welcome to Dying για πρώτο πιάτο να μπούμε στο κλίμα, να θυμηθούμε γιατί μας έχουν επηρεάσει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια και γιατί νιώθουμε πάλι έφηβοι όταν τους ακούμε. Από το 1992 πέρασαν 20 χρόνια και γιορτασαμε μαζί  τους την κυκλοφορία του Somewhere Far Beyond.

Ενός album ορόσημο στην καριέρα τους, αλλά πολύ σημαντικό και για εμάς τους οπαδούς. Φύγαμε με Time What Is Time, Journey Through the Dark, Black Chamber το ένα καλύτερο από το άλλο. Συνεχίζουμε το album με Theatre of Pain, The Quest for Tanelorn, Ashes to Ashes, για να ξεραλυγγιαστούμε όλοι μαζί παρέα στο The Bard’s Song – In the Forest, αλλά και το The Bard’s Song – The Hobbit. The Piper’s Calling και Somewhere Far Beyond έκλεισαν τον δικό και μας αποχαιρέτησαν με τα μαγικά Mirror Mirror και Valhalla.

Τι ζήσαμε πάλι στο Release δεν περιγράφεται με λόγια. Με ήχο εξαιρετικό και υπαρχή και μαγική εμφάνιση, αν τελείωνε η βραδιά εκεί θα ήμουν και πάλι ευχαριστημένη. Η φωνή του Hansi Kürsch θα μας συνοδεύει για πάντα.

Setlist:
War of Wrath
Into the Storm
Welcome to Dying
Somewhere Far Beyond
Time What Is Time
Journey Through the Dark
Black Chamber
Theatre of Pain
The Quest for Tanelorn
Ashes to Ashes
The Bard’s Song – In the Forest
The Bard’s Song – The Hobbit
The Piper’s Calling
Somewhere Far Beyond
Mirror Mirror
Valhalla

Εξουθενωμένη και ευχαριστημένη περίμενα να βγουν οι Sabaton. Όταν η ώρα πήγε 11 είχε ήδη στηθεί μια υπερπαραγωγή έτοιμη να μας παρουσιαστεί. Ξεκινούν όσο πιο δυναμικά γίνεται, με Ghost Division, συνεχίζουν με Stormtroopers, ο κόσμος χορεύει στους ρυθμούς τους και στο Great War και The Red Baron πλέον όλοι έχουν γίνει μια μάζα. Bismarck. Συνεχίζουν ακάθεκτοι με The Attack of the Dead Men και Soldier of Heaven ενώ στο Steel Commanders όλοι τραγουδήσαμε μαζί τους. Carolus Rex και Night Witches χαμός, ενώ στο Dreadnought το μισό κοινό έκατσε να κάνει κουπί. Προχώρησαν με The Last Stand, φωτιά πήρε ο χώρος στο Sparta και ηρεμήσαμε λίγο στο Christmas Truce. Encore για όσους είχαν δυνάμεις να χοροπηδήσουν με Primo Victoria, Swedish Pagans και To Hell and Back.

Δεύτερο encore μετά από λαϊκή απαίτηση, Coat of Arms. Δεν είμαι φαν της μπάντας, αλλά δεν μπορώ να μη παραδεχτώ ότι αυτό το show που κάνουν και αυτή η δουλειά που ρίχνουν αποδίδει. Τανκς, πυροτεχνήματα, ένα κανονικό πεδίο μάχης ήταν στημένο στη σκηνή με έναν πολύ καλό ήχο να τους συνοδεύει. Η συγκεκριμένη μέρα ήταν για όλους. Το Release διοργάνωσε ακόμα μια υπέροχη βραδιά.


Setlist:
Ghost Division
Stormtroopers
Great War
The Red Baron
Bismarck
The Attack of the Dead Men
Soldier of Heaven
Steel Commanders
Carolus Rex
Night Witches
Dreadnought
The Last Stand
Sparta
Christmas Truce
Encore:
Primo Victoria
Swedish Pagans
To Hell and Back
Encore 2:
Coat of Arms

774

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.