REASONS BEHIND: “Project M.I.S.T”

ALBUM

Είδος: Symphonic Power metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Αυγούστου 2020

Οι Ιταλοί Reasons Behind σχηματίστηκαν το 2010 από τον κιθαρίστα Gabriele Sapori και την τραγουδίστρια Elisa Bonafè. Μετά το πρώτο EP “Ouverture” του 2012, ακολούθησε στο 2014 το πρώτο full-length album της μπάντας “Nobody’s Land”. Το 2017 ήρθαν στη μπάντα ο Michele Cavalca στο μπάσο και ο Andrea Gardani στα τύμπανα. Από τότε το line up παραμένει σταθερό και φέτος κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους “Project M.I.S.T”. Πρόκειται για ένα concept album για τη ζωή και την πραγματικότητα, εμπλουτισμένο με στίχους που απεικονίζουν όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από μια φουτουριστική ιστορία.

Το πρώτο συγκρότημα που θα σου έρθει στο μυαλό ακούγοντας τους Ιταλούς είναι οι Amaranthe. Η επιτυχία των Σουηδών έχει οδηγήσε πολλές μπάντες να ακολουθήσουν το στυλ τους. Δυστυχώς οι Reasons Behind δεν καταφέρνουν ποιοτικά να πιάσουν, επ’ ουδενί, τους πιο διάσημους συνάδελφους τους. Ακολουθούν την ίδια συνταγή, με μικρά σε διάρκεια τραγούδια, εύκολες pop μελωδίες και αρκετά πλήκτρα αλλά λείπουν από τη μουσική τους τα ανδρικά growls και κάποιες πιο βαριές κιθάρες που θα μπορούσαν να τους δώσουν περισσότερη ποικιλία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι κιθάρες έχουν περιοριστεί ακόμα πιο πολύ και ο ήχος γεμίζει με κάτι περίεργα techno-synths, λίγο ακόμα και θα μιλάγαμε για dance metal.

Φυσικά τα φωνητικά της Elisa Bonafè βρίσκεται στο επίκεντρο της μουσικής των Reasons Behind, διαθέτει καλή και καθαρή φωνή, αλλά νομίζω ότι πατάει σε πολύ safe μονοπάτια και οι ερμηνείες της δεν βγάζουν το συναίσθημα που θα ήθελα, ειδικά αφού ο δίσκος καταπιάνεται με σοβαρά θέματα. Όλα τα τραγούδια είναι γύρω στα 3,5 λεπτά και η δομή τους είναι πάνω κάτω η ίδια. Εισαγωγή με πλήκτρα, εύπεπτες κιθάρες, πιασάρικο ρεφρέν, πλήκτρα, ρεφρέν και τέλος. Γενικά δεν κατάφερα να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση και αυτό δείχνει ότι οι Ιταλοί πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στο songwriting. Καλή δουλειά έχει κάνει ο παραγωγός με τον ήχο του δίσκου να είναι κρυστάλλινος και επίσης ως μουσικοί δείχνουν ότι το κατέχουν το αντικείμενο.

Αν και άκουσα πολλές φορές το “Project M.I.S.T” δεν νομίζω ότι κατάφερα να συγκρατήσω κάτι από τον συγκεκριμένο δίσκο και αυτό είναι ένα ένα στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει τους Reasons Behind. Συνιστάται μόνο για τους πολύ φανατικούς του είδους.

Facebook: https://www.facebook.com/ReasonsBehind

1080

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.