RAVENLIGHT: “Project Genesis”

ALBUM

Είδος: Symphonic Metal
Δισκογραφική: Novus Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Ιουνίου 2020

Οι Ravenlight είναι ένα νέο συμφωνικό metal συγκρότημα από την Ιρλανδία και φέτος κυκλοφορεί το ντεμπούτο του, το “Project Genesis”. Οι Ιρλανδοί σχηματίστηκαν το 2018, από τους Rebecca Feeney και John Connor και κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά ένα EP τεσσάρων τραγουδιών, το “End of the World”.

Το “Project Genesis” περιέχει 11 τραγούδια και διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Κύρια επιρροή τους είναι οι Nightwish, με την τραγουδίστρια Rebecca Feeney να τραγουδάει στο στυλ της Tarja. Η Rebecca που έχει μία αρκετά ευχάριστη φωνή, αποδίδει ικανοποιητικά πίσω από το μικρόφωνο και δεν καταφεύγει σε “τραβηγμένες” ερμηνείες. Λόγω του ότι στη μουσική τους οι Ιρλανδοί έχουν power metal στοιχεία, οι συνθέσεις χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: σε αυτές που είναι πιο up-tempo και πιο μεταλλικές και σε αυτές που είναι τελείως συμφωνικές. Αναμφίβολα τα πιο power τραγούδια είναι καλύτερα και ίσως στον επόμενο δίσκο να πρέπει να ποντάρουν εξ’ ολοκλήρου σε αυτό το στοιχείο.

Η παραγωγή δεν είναι τόσο καλή, ο ήχος είναι κάπως “θολός” και τα τύμπανα κυρίως αλλά και η κιθάρα ακούγονται λίγο “αδύναμα”, στερώντας ενέργεια από τα τραγούδια του δίσκου. Όσον αφορά στην ατμοσφαιρα του album, εδώ οι Ravenlight τα έχουν πάει καλύτερα, με τα τραγούδια να έχουν μία παραμυθένια διάσταση και να βγάζουν μία γλυκιά μελαγχολία. Στο “Project Genesis” υπάρχουν μερικά ωραία κομμάτια, όπως τα “The End of The World” και “Where the Stars Grow”, αλλά σίγουρα κάνα δυο τραγούδια θα μπορούσαν να λείπουν. Γενικά το σύνολο του δίσκου είναι άνω του μετρίου, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι που δεν έχεις ξανακούσει και σίγουρα λείπει το τραγούδι που σε κάνει να “κολλήσεις”.

Οι Ιρλανδοί σε αυτόn τον πρώτο τους δίσκο δεν τα πάνε άσχημα, με αρκετά όμως σημεία να χρήζουν βελτίωσης. Έδειξαν ότι έχουν καλές βάσεις και αν δουλέψουν περισσότερο στο song writing θα τα πάνε πολύ καλύτερα στον επόμενο δίσκο. Μέχρι τότε όμως το “Project Genesis” προτείνεται μόνο για τους φίλους του συγκεκριμένου genre.

Facebook: https://www.facebook.com/RavenlightNI/

946

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.