Πτέρυγα 3 | Τσιμέντο | Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου @ six dogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Πτέρυγα 3 / Τσιμέντο

Πόρτες : 21:00 Συναυλία ξεκινάει στις 21:30

Προπώληση: 8€ εδώ: https://www.viva.gr/tickets/music/pteryga-3/
Είσοδος: : 10€ ️

Fb event : https://www.facebook.com/events/408753504771180

Στις τρεις Φλεβάρη η Πτέρυγα 3 ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s , με αφορμή τον έναν χρόνο από τη κυκλοφορία του δίσκου Με Βλέμμα Καρφωμένο Στο Κενό.
Ο χώρος θα καλυφθεί από μελαγχολικά ξεσπάσματα και ψυχεδελικές μελωδίες.

Τη βραδιά ανοίγει το ΤΣΙΜΕΝΤΟ στην πρώτη τους εμφάνιση επί σκηνής.

Ελάτε! Ξαναρχίζει η γιορτή!

ΠΤΕΡΥΓΑ 3
Σε κάποιο παγωμένο κοντέινερ σε έναν παράδρομο της Αττικής Οδού, το 2016, ξεκινάει να γράφεται σιγά σιγά μια ιστορία γεμάτη μουσική, αυλικούς, δειλούς αυτόχειρες και μια παράξενη τρέλλα. Εκεί, ανάμεσα σε καπνούς και μισοάδεια ποτήρια γεννιέται η Πτέρυγα 3.

Η Πτέρυγα 3 παίζει σκοτεινό Ροκ με ελληνόφωνο στίχο.

Το 2019 η σύνθεση του συγκροτήματος κλειδώνει με τους: Λευτέρη Βουτσά στα τύμπανα, Δημήτρη Μακρέα στα πλήκτρα, Νίκο Τζίμα στο μπάσο και τα φωνητικά, Γιάννη Μαλεβίτη στην κιθάρα και Βαγγέλη Τσίμο στη φωνή.

Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφορεί δωρεάν στο διαδίκτυο το πρώτο τους EP, με τίτλο Ιστορίες Από Την Τρίτη Πτέρυγα. Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο μελοποιημένα ποιήματα˙ Η Μοναξιά της Κατερίνας Γώγου και οι Θάνατοι του Κώστα Καρυωτάκη, ενώ τα υπόλοιπα τρία κομμάτια Δειλοί Αυτόχειρες, Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα και Παράξενη Τρέλλα είναι σε στίχους του Βαγγέλη Τσίμου.

Τον Φεβρουάριο του 2022 κυκλοφορεί σε μορφή βινυλίου, ο δίσκος τους με τίτλο Με Βλέμμα Καρφωμένο Στο Κενό. Στον δίσκο υπάρχει και η μελοποίηση του ποιήματος Η Πεδιάδα Του Ορίζοντα του βραβευμένου Κύπριου ποιητή Ιάσωνα Σταυράκη

FB: https://www.facebook.com/Pteryga3
BC: https://pteryga3.bandcamp.com/
YT: https://tinyurl.com/Pteryga-3

ΤΣΙΜΕΝΤΟ
Το τσιμέντο είναι παντού.

Αδυσώπητα κυρίαρχο καλύπτει τα πάντα. Από τις γειτονιές που ζούμε μέχρι και τον πολιτισμό που συνυπάρχουμε. Αρτηριοσκληρωτικό, απρόσωπα ψυχρό γκρι, το τσιμέντο συμβολίζει την εξουσία και τον κάθε εχθρό που εναντιωνόμαστε.

Όπως σε κάθε παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στην πραγματικότητα αν ονομάσεις τον εχθρό σου, χάνει σε δύναμη και υπόσταση.

Η μπάντα μας λέγεται ΤΣΙΜΕΝΤΟ. Παίζει punk rock στοιχειωμένο για να ξορκίζει τους φόβους.

Το ΤΣΙΜΕΝΤΟ είναι οι:
Σπύρος Παπακώτσης: Τύμπανα
Μιχάλης Σεμερτζόγλου: Μπάσο
Αλίκη Πριοβόλου: Πλήκτρα
Ιάσων Λεοντίδης: Κιθάρα, Φωνή

Facebook: https://www.facebook.com/tsimendoband
Bandcamp: https://tsimento.bandcamp.com/

152