PRIMAL ROOTS

INTERVIEW

To περασμένο καλοκαίρι, μια παρέα μη ιθαγενών μουσικών, υπό το όνομα Primal Roots κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album και μας κάλεσαν να σηκωθούμε με υψωμένες γροθιές και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ο Δημήτρης Μαρσέλος αναλαμβάνει τις δικές του και συνομιλεί στην τραγουδίστρια της μπάντας, Rachel Cassar, εν όψει της εμφάνισης της μπάντας στο GHOSTLANDS & RAVENLANDS FESTIVAL, που θα λάβει χώρα στο Κύτταρο στις 14 Ιανουαρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

-Καλησπέρα και καλώς ήρθες στις σελίδες του rockway.gr. Με το ντεμπούτο σας μας καλείτε να σηκωθούμε και προφανώς να ξεσηκωθούμε. Για τι μας μιλάει το “Stand Up”; Είναι ένα είδος αφύπνισης συνειδήσεων;
Το “Stand Up” μιλάει για ακριβώς αυτό που λέει στο κομμάτι. Είναι ένα κάλεσμα να υπερασπιστείς αυτό που πιστεύεις, να αντισταθείς στην αδικία, και να σταθείς και να λογοδοτήσεις για τις πράξεις σου.

Πως προέκυψε το όνομα Primal Roots; Σε ποιες ρίζες αναφέρεται;
Θεωρούμε συνήθως τις ρίζες μας ως τον τόπο από τον οποίο γεννηθήκαμε, όπου ίσως βρίσκεται η ιστορία μας. Αλλά εμείς, ως ταξιδιώτες και ως άνθρωποι που ζούμε σε μια ξένη χώρα, μάθαμε ότι μπορείς να πάρεις τις ρίζες σου και να τις φυτέψεις όπου νιώθεις ότι ταιριάζεις. Για εμάς, ήταν εδώ στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε ρίξει τις ρίζες μας και έχουν αποδώσει καρπούς. Οι Primal Roots (αρχέγονες ρίζες) μας είναι αυτές που αναπτύσσονται από μέσα μας και με τις οποίες ταυτιζόμαστε μεμονωμένα, άσχετα σε ποιο κομμάτι γης έτυχε να γεννηθούμε.

Που γνωριστήκατε και αποφασίσατε πως πρέπει να μιλήσετε μέσω της μουσικής;
Ήταν ο Thomas (Toivonen, κιθάρα) που γνώρισε τον πρώτο μας ντράμερ, ενώ δουλεύανε μαζί και ήθελαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα. Σύντομα βρήκαν τον Alejandro (Lobato, κιθάρα) και την Amira (Debaieb, μπάσο) που δούλευαν επίσης στο ίδιο μέρος και άρχισαν να τζαμάρουν και να γράφουν μουσική. Μετά από μια μακρά αναζήτηση, εγώ εντάχθηκα ως frontwoman και αρχίσαμε να το παίρνουμε πιο σοβαρά. Όλοι χρησιμοποιούμε τη μουσική ως μορφή έκφρασης και διαπιστώσαμε ότι μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μουσική μαζί και να απολαύσουμε πραγματικά τη διαδικασία.

Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος της μπάντας; Είχατε συγκεκριμένο μουσικό ύφος στο μυαλό σας που πηγάζει από το θαυμασμό προς αγαπημένους καλλιτέχνες;
Θέλαμε κάτι δημιουργικό, να γράφουμε μουσική, να εκφραστούμε. Πάντα ήταν Heavy Metal, αλλά δεν βάλαμε (και ακόμα δεν βάζουμε) κάποιο υποείδος στη μουσική μας. Είναι αυτό που είναι. Σίγουρα θα μας βάλουν σε κάποιο “κουτί”, αλλά εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε ‘”Μetal outside the box” . Ήταν μια φυσική εξέλιξη να βγούμε έξω και να παίξουμε τη μουσική μας ζωντανά και να βγάλουμε ένα album.

Το εξώφυλλο δείχνει την επάνοδο των νεκρών στη γη που υψώνουν τη δεξιά γροθιά τους. Είναι προφητεία επικείμενης κοινωνικής αναταραχής ή επιθυμία;
Το εξώφυλλο το ζωγράφισε ο Δημήτρης Τζώρτζης, ακολουθώντας την εξήγησή μας για το τι είχαμε οραματιστεί. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, έχει στην πραγματικότητα μια μικρή λεπτομέρεια που σχετίζεται με κάθε τραγούδι του άλμπουμ. Η γροθιά είναι η εικόνα που συνδέουμε με το “Stand Up”. Συχνά σηκώνουμε τις γροθιές μας στον αέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αυτό είναι μια απεικόνιση.

Τι ανταπόκριση έχει λάβει ο δίσκος ως τώρα; Τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;
Έχουμε ακούσει πολλές καλές κριτικές για το album. Αν και είναι το πρώτο μας μωρό και θα το αγαπάμε με ό,τι λαθάκια έχει! Τώρα γράφουμε τον επόμενο δίσκο, έχουμε γυρίσματα για video clip και άλλα behind the scenes πραγματάκια μέχρι να ξεκινήσουμε πάλι τα live μας επειδή μετά από το G and R Festival θα πάω για ανακατασκευή και πρέπει να ξεκουραστώ για λίγους μήνες!

Ποιον δίσκο θα ποδοπατούσαν οι ζωντανοί νεκροί αν περπατούσαν και παλι στη Γη και ποιον θα άκουγαν για μπουν ξανά σε ρυθμό ζωής;
Το δικό μας, βέβαια! Αφού τους είπαμε, “Stand Up!”.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε και να παίξετε ζωντανά κατά τη διάρκεια αυτής της νεκραναστασης και γιατί;
Χμμμμ…. Ίσως “Living Dead Girl” – Rob Zombie; Αλλά για κάποιο λόγο, και δεν μου έρχεται στα ελληνικά…. Ι can’t help but imagine a mosh pit of the undead going fucking nuts to Drowning Pool – “Bodies”!

Το φιλομεταλλίζον κοινό θα έχει την ευκαιρία να σας δει ζωντανά στο Κύτταρο στις 14 Ιανουαρίου. Καλέστε τους χρησιμοποιώντας στίχους από το νέο σας album, “Stand Up”.
“Run, as fast as you can side by side with the unicorn of hell and stand up to the chaos in the realm while we send in the clowns!”

https://www.facebook.com/primalrootsbandgreece/

381

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.