PRIMAL FEAR: “Metal Commando”

ALBUM

Είδος: Speed/Power Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Ιουλίου 2020

Εδώ και 23 χρόνια, οι Γερμανοί βετεράνοι του speed/power metal Primal Fear αποτελούν σταθερή αξία στη metal σκηνή και εγγύηση για τη “σκληρή” μουσική. Με 12 στουντιακές κυκλοφορίες, κάποια από τα καλύτερα heavy metal κομμάτια και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, καταφέρνουν ως πιστοί στρατιώτες, “κομάντα” του metal να δουλεύουν σκληρά ώστε να κρατούν τη σημαία της σκηνής ψηλά και το μεταλλικό ηθικό ακμαίο. Το 13ο χτύπημά τους, που φέρει τον καθόλα συμβολικό τίτλο “Metal Commando”, έρχεται ακριβώς να αποδείξει ότι οι Γερμανοί metallers είναι και πάλι εδώ έτοιμοι να “παλέψουν” για τη μουσική που γουστάρουμε.

Ακούγοντας το album, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι πώς γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να κρατούν τη ποιότητα των δίσκων τους πάντα σε υψηλό επίπεδο. Από το πρώτο ομώνυμο album τους έως και το σημερινό 13ο δημιούργημά τους, οι Primal Fear ακούγονται ίδιοι ποιοτικά, τόσο συνθετικά όσο και μουσικά, χωρίς ο τομέας της παραγωγής να υστερεί. Το “Metal Commando”, μοιάζει σα να έχει βγει από την πιο λαμπρή περίοδο των Γερμανών speed/power metallers και αγγίζει την τελειότητα των ’90s θρύλων.

Δεν ξέρω τι εντύπωση σας άφησε ο προκάτοχός του “Apocalypse”, αλλά το “Metal Commando” φαίνεται να είναι μία κλάση παραπάνω, χωρίς υπερβολές! Αυτόματα λοιπόν, αξίζουν συγχαρητήρια στον Mat Sinner, το Ralf Scheepers και στην παρέα τους, που καταφέρνουν ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες (βλέπε πανδημία κορωναϊού) να δημιουργήσουν ένα δίσκο μεγάλης μουσικής ευφυΐας και συνθετικής ευστροφίας, δείχνοντας παράλληλα ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, αν το κατέχεις το “άθλημα” δεν το ξεχνάς. Και αν τα “Along Came The Devil”, “I Am Alive” και “Hear Me Calling” έδειξαν ως πρώτα δείγματα το υψηλό επίπεδο του νέου album, τα “My Name Is Fear”, “Raise Your Fists” και “Howl Of The Banshee”, μοιάζουν να είναι άξιοι παραστάτες, κάνοντας το δίσκο αναγκαίο για ακρόαση.

Ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο του δίσκου, είναι η ισορροπία μεταξύ των συνθέσεων μουσικά, αφού τόσο η speed πλευρά της μπάντας όσο και η power και ακόμη και η heavy, φαίνεται να είναι ευδιάκριτες ακόμη και στο αυτί του πιο “άπειρου” ακροατή. Το αρκετά σκοτεινό έπος “Infinity”, μετατρέπεται σε heavy metal “όλεθρο” στο “Raise Your Fists” και το συναίσθημα της ακουστικής μπαλάντας “I Will Be Gone”, ισοσκελίζει την power δυναμική του “Halo”. Και αν το “Apocalypse” είχε ένα πιο “φωτεινό”, heavy υπόβαθρο, το “Metal Commando” φαντάζει πιο “σκοτεινό”, πιο heavy, πιο γρήγορο, κάνοντας τους Primal Fear να φαντάζουν ακόμη πιο έτοιμοι, πιο σίγουροι και πιο ώριμοι από ποτέ.

Το “Metal Commando”, είναι από τα albums που ο κάθε “old school” μεταλλάς θα γουστάρει να ακούσει. Είναι από τα albums που μας έμαθαν να αγαπάμε το heavy metal και να το κάνουμε τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας. Είναι ένας μουσικός “κομάντο”, που έρχεται καλά καμουφλαρισμένος και έτοιμος να σε “κυριεύσει”. Και μοναδικός του στόχος, είναι να το πετύχει. Και θα το πετύχει, γιατί είναι καλά “εκπαιδευμένος” και άρτια “εξοπλισμένος”. Μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις, απλά απόλαυσε το.

Facebook: https://www.facebook.com/PrimalFearOfficial/

1020

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.