PRETTY WILD: “Interstate 13”

ALBUM

Ομολογώ πως δεν πάει καιρός που είχαμε να λάβουμε σημαντικά μαντάτα από το χώρο της AOR σκηνής και μάλιστα από την Σκανδιναβική χερσόνησο, μιας και το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία γενικότερη αναζωπύρωση, όμως τα πιο πρόσφατα κατέφθασαν κάπως αναπάντεχα, ως κεραυνός εν αιθρία. Οι Pretty Wild μπορεί να μη μας λένε πολλά, κυρίως στα μέρη μας για τις δεξιότητές τους στο μελωδικό hard rock ιδίωμα, αλλά με το που καταπιαστούμε με την πάρτη τους, σίγουρα δε θα μείνουμε ασυγκίνητοι, οπαδοί ή μη του συγκεκριμένου είδους.

Το “Interstate 13” είναι μόλις το 2ο τους album στα 13 χρόνια ζωής του σχήματος (συν το ομότιτλο “Pretty Wild” to 2014) κι ένα EP (το “All The Way”) από το μακρινό 2008. Το ταλέντο τους εκτιμήθηκε τόσο από το Σκανδιναβικό κοινό, αλλά έκαναν από τα πρώτα τους βήματα αισθητή την παρουσία τους σ’ όλη σχεδόν την Ευρωπαϊκή χερσόνησο. Οι ανακατατάξεις στο line up από τη μία, αλλά κυρίως η “άστατη ζωή” των μελών από την άλλη, οδήγησαν σε μακρά, κενά διαστήματα μεταξύ των κυκλοφοριών τους.

Το 2019 τους βρίσκει με μία album-άρα στις φαρέτρες και πιο έτοιμους από ποτέ. Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι αυτή η επάνοδος αποτελεί μία από τις δυνατότερες, αρτιότερες και πιο διασκεδαστικές δουλειές στο χώρο.

Μία αψεγάδιαστη παραγωγή, προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ταλέντο που περισσεύει σ’ όλους τους τομείς, από τα φωνητικά και τη στιβαρή μπασογραμμή, μέχρι τα πλήκτρα και τις “δαιμονισμένες” κιθάρες, σε τόσο εμπνευσμένες συνθέσεις που αν είχαν γραφτεί 35 χρόνια πριν “θα έσπαγαν τα τσιμέντα”. Οι Pretty Wild δεν έχουν κανένα σκοπό να επιδείξουν κάτι αναβιωτικό ή ρετρό (που ούτως ή άλλως πρεσβεύει η εν λόγω σκηνή), αλλά έχουν “μέσα στο πετσί τους”, ατόφια τη hard rock κουλτούρα, καθώς φαίνεται να μεγάλωσαν με νανουρίσματα των Bon Jovi και γαλουχήθηκαν με Dokken.

Όλα ξεκινούν ιδανικά με το “Let’s Get It Out” να “τσιτώνει τα γκάζια” με αξιομνημόνευτο riff να διαπερνά και να αναζωογονεί μονομιάς τα πιο ευαίσθητα ’80s κύτταρά μας, ενώ το “Meant For Trouble” που ακολουθεί, με τα εμφατικά φωνητικά και τα εξαιρετικά keyboards, μας υποτάσσει στο AOR πνεύμα τους. Από εκεί κι έπειτα δεν υπάρχει περίπτωση να προσπεράσουμε βιαστικά κάποιο track, ακόμα και στις πιο low tempo συνθέσεις τους, οι οποίες είτε ξεφεύγουν από την τετριμμένη στιχουργική θεματολογία “αγάπες και λουλούδια”, όπως το “Wild And Free”, είτε παραμένουν πιστές στην εν λόγω κληρονομιά, όπως στο “Thanks To You”.

Χωρίς πολλά πολλά, το “Interstate 13” είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο χώρο του μελωδικού metal και πρέπει οι Crashdiet και οι Crazy Lixx, που κυκλοφόρησαν φέτος εξαιρετικές δουλειές (ειδικά οι δεύτεροι), να νιώθουν την ανάσα των Pretty Wild, και ίσως στο νήμα να τους προσπερνούν.

https://www.facebook.com/prettywildofficial/

608

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.