PRETEND WE ARE DEAD: “Nothing is Permanent”

ALBUM

Είδος: Grunge/Alternative
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Φεβρουαρίου 2023

Οι Pretend We are Dead βρίσκονται μαζί από το 2013 και έφτασαν πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσουν 2 album αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Είναι γνωστό ότι οι Do It Yourself κυκλοφορίες μπορούν να βρουν πολλά εμπόδια, αλλά τελικά η αγάπη για αυτό που κάνουν και η επιμονή τους, τους έφερε στο σημείο να ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλεία στις 25 Φεβρουαρίου και μας έκαναν την τιμή να στείλουν το υλικό τους πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Υπάρχουν πολλές φορές που έρχονται στα χέρια μας δίσκοι όπου τα συγκροτήματα προσπαθούν απεγνωσμένα να καταταχτούν σε ένα συγκεκριμένο είδος. Σαν πριν βρεθούν να παίξουν παρέα, να έχουν συμφωνήσει το είδος που θα παίξουν και αυτή η συμφωνία να ορίζει στην συνέχεια και τον ήχο τους αλλά και το ύφος τους γενικότερα.

Με μεγάλη μου χαρά δε διαπίστωσα κάτι τέτοιο στους Pretend We are Dead και ήταν εμφανέστατο από τις πρώτες νότες του “Nothing is Permanent”. Ο δίσκος είναι ένα ταξίδι στα early 90’s και τις μεγαλειώδεις στιγμές του grunge και του alternative που είχε αρχίσει να κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα εκείνη την εποχή, τουλάχιστον με την μορφή που το ξέρουμε σήμερα. Όμως σε κανένα σημείο του δίσκου δεν ένιωσα κάτι επιτηδευμένο ή το συγκρότημα να προσπαθεί να αντιγράψει μεγάλα ονόματα του είδους. Η επιρροή των Pearl Jam είναι παραπάνω από εμφανής, αλλά οι Pretend We are Dead κατάφεραν να φτιάξουν τον δικό τους grunge ήχο, παρά το γεγονός ότι τον είχαν υιοθετήσει πολύ μεγάλα συγκροτήματα κάποτε και τώρα δεν είναι καθόλου διαδεδομένος.

Σε γενικές γραμμές τα ακούσματά μου είναι λίγο πιο σκοτεινά από τον ήχο των Pretend We are Dead, αλλά πραγματικά μου είχε λείψει να ακούσω ένα αλήτικό rock, το οποίο θα σε κάνει να περάσεις τέλεια σε ένα road trip ή αυτό που όταν ξεκινήσει να παίζει στα ηχεία ενός rock bar θα ξεκινήσει χαμό. Δεν αναφέρω τυχαία το rock bar, καθώς ακούγοντας το “Nothing Is Permanent”, θυμήθηκα τις βραδιές που το Revenge Of Rock ήταν πήχτρα κι εμείς χτυπιόμασταν απέναντι από τον καθρέφτη. Αυτή ακριβώς είναι και η ατμόσφαιρα του δίσκου.

To συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του single για το κομμάτι “Monster”, το οποίο όπως δηλώνουν οι ίδιοι: “Μιλάει για την ανθρώπινη φύση που ακροβατεί σε μια κλωστή η φωτεινή του πλευρά με την σκοτεινή” και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Στις 25 Φεβρουαρίου οι Pretend We are Dead θα παρουσιάσουν τον δίσκο τους “Nothing Is Permanent” ζωντανά στο AN Club και εκεί θα μπορέσετε να βρείτε και τον δίσκο σε φυσική μορφή.

Email: pretendwearedeadband@gmail.com
Youtube: https://www.youtube.com/@pretendwearedeadband
Facebook: https://www.facebook.com/PRETENDWEAREDEAD
Instagram: https://www.instagram.com/pretendwearedead/
Bandcamp: https://pretendwearedead.bandcamp.com/releases

389

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 128 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.