POWERSQUAD: “Mysterizer”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Massive Sound Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι όταν έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο promo δεν πολυενθουσιάστικα. Λίγο το άθλιο εξώφυλο, λίγο ότι οι Powersquad μου ήταν παντελώς άγνωστοι, λίγο ότι το τιμημένο power μας έχει πικράνει δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός έναντι του “Mysterizer”. Αλλά τελικά το συγκεκριμένο δισκάκι είναι σίγουρα καλύτερο από ότι θα περίμενε κάποιος.

Αρχικά οι Ουκρανοί είναι το προσωπικό project του κιθαρίστα Dimitriy Pavlovskiy, ιδρύθηκαν το 2012 και έχουν κυκλοφόρήσει άλλα 3 album στο παρελθόν. Και σε αυτό τον δίσκο ο Dimitriy κάνει σχεδόν τα πάντα: μπάσο, πλήκτρα, τύμπανα, παραγωγή και φυσικά κιθάρες. Μαζί του και ο τραγουδιστής Vitalii Popfalushi που έχει αναλάβει τους περισσότερους στίχους. Η ηχογράφηση του “Mysterizer” κράτησε τρία χρόνια και έγινε στο Beast Sound Studios.

Αρχικά το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν τα φωνητικά του Vitalii Popfalushi. Ο θεατρικός τρόπος που τραγουδάει σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ένρινη φωνή του με ξένισε. Όσο όμως συνέχιζα να ακούω τόσο πιο πολύ μου άρεσε η προσέγγιση του. Οι συνθέσεις αποδείχθηκαν άνω του μετρίου σε όλη τη διάρκεια του δίσκου και δείχνουν την αγάπη του Dimitriy για κλασσικούς συνθέτες όπως Bach και Mozart αλλά και για συγκροτήματα του Ευρωπαικού power όπως οι Stratovarious. Τα 7 από τα 9 τραγούδια είναι σε γρήγορο tempo εκτός από το “Sunset” και το “Gardens of Eden” που είναι μπαλάντες. Η πρώτη είναι όμορφη μπαλάντα η δεύτερη ψιλοαδιάφορη.

Όλα τα κομμάτια είναι καλοφτιαγμένα και σε κάποια από αυτά υπάρχουν διαφοροποιήσεις από το μέσο power τραγούδι λόγω κάποιων prog στοιχείων και και λόγω του ότι υπάρχουν κάποια μέρη που τόσο τα φωνητικά όσο και οι κιθάρες βαραίνουν. Ο Pavlovskiy αποδεικύεται εξαιρετικός κιθαρίστας αλλά και συνθέτης, έχει ουσία στο παίξιμο του και δεν κάνει κατάχρηση στη κιθάρα. Φοβερά τραγούδια το παλαιάς κοπής power Vivid όπου τραγουδά ο Dimitriy αντί του Vitalii και τα πάει αρκετά καλά, το progressive “Mysterizer” και το επικό “To the Land”. Επίσης υπάρχει μια διασκευή στο τραγούδι των Sonata Arctica “Cold”, για μένα προσωπικά είναι καλύτερη από τη πρωτότυπη εκτέλεση και είναι στο πνεύμα των παλιών Sonata.

Εν τέλει οι Powersquad μας παρουσιάζουν ένα δίσκο που παρότι δεν θα σε συνταράξει, είναι άκρως επαγγελματικός και δείχνει την αγάπη και το μεράκι που έβαλαν για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία. Πιστεύω ότι οι φίλοι του power πρέπει να δώσουν την προσοχή τους στο “Mysterizer”.

Facebook: https://www.facebook.com/dpowersquad

965

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.