PORTRAIT: “The Host”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Ιουνίου 2024

Η μουσική σκηνή της heavy metal ανανεώνεται και εξελίσσεται συνεχώς, αλλά οι Portrait από τη Σουηδία διατηρούν την αγάπη τους για το σκοτεινό και μυστηριώδες. Με το έκτο τους άλμπουμ, “The Host,” το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Metal Blade Records, αποδεικνύουν ότι είναι ακόμη ικανοί να μας εντυπωσιάσουν και να μας παρασύρουν σε έναν κόσμο μαγείας και αίματος.

Το άλμπουμ ανοίγει με το “Hoc Est Corpus Meum,” μια ανατριχιαστική εισαγωγή που σε προετοιμάζει για την επερχόμενη καταιγίδα. Και έπειτα, μπαίνει το “The Blood Covenant,” ένα κομμάτι που σε ρουφάει με τη δαιμονική του ενέργεια. Τα βαριά ριφ και τα δυνατά τύμπανα σε χτυπούν σαν μαύρη καταιγίδα, ενώ τα φωνητικά σκίζουν την ατμόσφαιρα σαν ξόρκι που σε καταδικάζει στην αιώνια σκοτεινιά.Οι Portrait καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια δυναμική καμπύλη που ρέει ομαλά από τραγούδι σε τραγούδι. Από τα πιο γρήγορα και βαριά κομμάτια έως τις πιο αργές μελωδίες, το άλμπουμ προσφέρει μια εμπειρία πλούσια σε ποικιλία και βάθος. Ιδιαίτερα ξεχωρίζει το “One Last Kiss”, μια μακάβρια μπαλάντα που προσφέρει μια σύντομη ανακούφιση πριν σε ρίξει ξανά στην άβυσσο.

Δεν είναι μόνο το σκοτάδι και η ταχύτητα που κυριαρχούν στο “The Host”. Υπάρχουν στοιχεία σχεδόν black metal, με tremolo picking ριφ και πιο γρήγορα τύμπανα που προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση στην ήδη πολυδιάστατη μουσική τους. Αυτό δεν είναι κάτι νέο για τους γνώστες της δισκογραφίας των Portrait, αλλά η ένταση και η απρόσμενη φύση αυτών των στοιχείων κάνουν το άλμπουμ εξαιρετικά ενδιαφέρον.Η πρώτη τους concept δουλειά εξελίσσεται σε μια αφήγηση γεμάτη σπαθιά και μαγεία, τοποθετημένη στον 17ο αιώνα στη Σουηδία. Ο ιδρυτής και κιθαρίστας Christian Lindell αναφέρει ότι η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν ανώνυμο πρωταγωνιστή που, εξαιτίας των εμπειριών του με την αδικία και την υποκρισία του κόσμου, αποφασίζει να αναζητήσει την αλήθεια και τη δύναμη μέσω του Αντιπάλου (eng: Adversary). Αυτή η ιστορία, αν και εμπνευσμένη από ιστορικά γεγονότα, δεν είναι μια καθαρή ιστορία φαντασίας αλλά μια αναπαράσταση διαχρονικών θεμάτων και εσωτερικών αναζητήσεων.

Η παραγωγή του άλμπουμ, που έγινε από τον τραγουδιστή Per Lengstedt στο στούντιό του, είναι εξαιρετική. Κάθε λεπτομέρεια της μουσικής αποδίδεται με τέτοια ακρίβεια και πάθος που νιώθεις ότι είσαι στη μέση μιας τελετής. Οι κιθάρες ουρλιάζουν, τα τύμπανα σφυροκοπούν και τα φωνητικά σε στοιχειώνουν, δημιουργώντας μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις στο έπακρο.

Οι Portrait συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να εξερευνούν νέα μουσικά μονοπάτια χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.

Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα έργο που όχι μόνο εκπληρώνει τις προσδοκίες αλλά και τις ξεπερνά, αποδεικνύοντας ότι η εξέλιξη και η δημιουργικότητα είναι βασικά συστατικά της επιτυχίας τους. Το “The Host” είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά άλμπουμ του 2024 και σίγουρα θα αφήσει το σημάδι του στη σκηνή της heavy metal.

Facebook: https://www.facebook.com/portraitsweden
Instagram: https://www.instagram.com/heavymetalportrait
Bandcamp: https://portraitsweden.bandcamp.com/album/the-host

232
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 53 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.