PHOXJAW: “notverynicecream”

ALBUM

Είδος: Alternative Rock/Indie/Metal
Εταιρία: Hassle Records
Ημ. κυκλοφορίας: 26 Μαΐου 2023

“Και αυτό το καλοκαίρι, λιωμένο παγωτό, κολλάει στο χέρι”.

Αυτό το παγωτό όμως, σύμφωνα με τον δημιουργό του, δεν είναι τόσο ωραίο. Αυτοσαρκασμός μπορώ απλά να υποθέσω, γιατί τέτοιο ανοικτό μυαλό στη μουσική δύσκολα θα βρεις. Οι Phoxjaw έκαναν το σύμπαν να παραμιλά με το “Royal Swan” το 2020 και το δεύτερο album τους θα μας κάνει να φωνάζουμε το όνομα τους στον ύπνο μας.

47 λεπτά παράνοιας, μαγείας, πειραματισμού. Η μετάβαση από το pop, στο rock και μετά στο metal μέσα στο ίδιο τραγούδι πολλές φορές είναι από μόνη της γενναία και ομολογώ πως ο τρόπος που το κάνουν είναι μοναδικός και ακραία γοητευτικός.

Οι Phoxjaw έχουν βάλει στο mixer τόσα διαφορετικά πράγματα που άλλοι θα φοβόντουσαν ακόμη και να σκεφτούν να αναμίξουν. Έχοντας πάντα στο μυαλό τους την ευρύτερη pop κουλτούρα, φωνάζουν με τον δικό τους τρόπο πως ο σκληρότερος ήχος είναι και πρέπει να είναι κομμάτι της. Ένας δίσκος που οι Genesis, Editors, Turnstile, Enter Shikari, Biffy Clyro ακόμα και οι Babylon Zoo θα μπορούσαν να ακούσουν παρέα και να χειροκροτήσουν μια αριστουργηματική απόδοση από πλευράς των πέντε Βρετανών μουσικών.

Εκτός από τα πανέξυπνα δομημένα κομμάτια και την εξαίσια φωνή του Daniel Garland και η παραγωγή του album είναι τέτοιου υψηλού επιπέδου και αισθητικής που σου κόβει τα πόδια με κάθε λεπτό που περνάει. Η φοβερή δουλειά του Josh Gallop με την μπάντα βοηθάει ακόμη περισσότερο αυτή την αλλόκοτη ενέργεια να διαπεράσει όλα τα στρώματα της επιδερμίδας σου και να σε ζεστάνει με έναν τόσο μαγικό τρόπο που δεν μου μοιάζει περίεργο πως το παγωτό στο εξώφυλλο δεν άντεξε τη θερμότητα της.

Το “notverynicecream” έχει τα φόντα να σε κάνει να αλλάξει τη μουσική οπτική σου γωνία και το όνομα Phoxjaw αν δεν γυρίσει ο κόσμος τούμπα, θα είναι το επόμενο μεγάλο που θα μας απασχολήσει τα προσεχή χρόνια.

Θέλεις τραλαλά, θέλω τραλαλό, θέλεις γλειφιτζούρι…χωνάκι φοξτζό!

Official Site: https://www.phoxjaw.com/
Facebook: https://www.facebook.com/phoxjawofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/phoxjaw
Bandcamp: https://phoxjaw.bandcamp.com/

333

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.