PETE RAFAEL: Official video μέσα από το επερχόμενο “Elysian Citadel”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας παρουσιάζουμε το εντυπωσιακό ντεμπούτο άλμπουμ του Pete Rafael “Elysian Citadel” σε παραγωγή του Bob Katsionis

Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης Pete Rafael έρχεται να συναρπάσει τους μουσικόφιλους όλου του κόσμου με την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του “Elysian Citadel” σε παραγωγή του Bob Katsionis, γνωστού για την εξαιρετική δουλειά του με γνωστά συγκροτήματα όπως οι Firewind, Outloud, Serious Black, Warrior Path και άλλα. Το “Elysian Citadel” υπόσχεται να ενθουσιάσει τους fans του κιθαριστικού μελωδικού prog-metal! 

Το “Elysian Citadel” αποτελείται από 11 ολοκαίνουργιες συνθέσεις που κινούνται σε μελωδικά και progressive μονοπάτια, αναδεικνύοντας το ταλέντο του Pete Rafael ως κιθαρίστα και συνθέτη. Το “Elysian Citadel” αποτελείται από τραγούδια με εντυπωσιακή δύναμη και άψογη εκτέλεση,  που συνδυάζουν με άρτιο τρόπο στοιχεία από τους αγαπημένους κιθαρίστες του Pete Rafael όπως οι John Petrucci, Zakk Wylde, Michael Amott, Marty Friedman και Jeff Loomis. 

Το line-up για το “Elysian Citadel” ήταν ο Pete Rafael (songwriting και κιθάρες) και ο Bob Katsionis (ντραμς, μπάσο και πλήκτρα). Η Jo Kotrotsou (Bad Habits) στα γυναικεία φωνητικά τραγούδησε στο “Ecstasy of Love” και ο underground θρύλος Rusty Cooley ερμήνευσε ένα guest solo στο “Warrior Within”. Η μίξη και το mastering του άλμπουμ έγιναν από τον θρυλικό Fredrik Nordstrom στα Fredman Studios. 

Ο Pete Rafael και ο Bob Katsionis δημιούργησαν ένα άλμπουμ που αντλεί έμπνευση από τις κοινές τους μουσικές επιρροές και εμπειρίες και μπάντες όπως οι Dream Theater, Arch Enemy, Nevermore, Firewind και άλλες, συνδυάζοντας τα περίπλοκα κιθαριστικά riffs και τις ελκυστικές μελωδίες με progressive και τεχνικές προεκτάσεις. 

Αναλογιζόμενος τη δημιουργία του άλμπουμ, ο Pete Rafael εξέφρασε τον ενθουσιασμό του: “Η συνεργασία με τον Bob ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η εμπειρία και η καθοδήγησή του μου επέτρεψαν να απελευθερώσω τη δημιουργικότητά μου και να δημιουργήσω κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Το “Elysian Citadel” είναι μια αποτύπωση του μουσικού μου ταξιδιού και ανυπομονώ να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τον κόσμο».  

Ο Bob Katsionis, ένας καταξιωμένος μουσικός και εγνωσμένης αξίας παραγωγός, είπε μιλώντας για τη συνεργασία: “Το ταλέντο του Pete είναι αδιαμφισβήτητο και ήταν μεγάλη χαρά να συνεργαστώ με έναν τόσο εξαιρετικό καλλιτέχνη. Το “Elysian Citadel” αποτελεί απόδειξη των εξαιρετικών δεξιοτήτων του στην κιθάρα και του μοναδικού μουσικού του οράματος. Μαζί, δημιουργήσαμε ένα πολύ δυνατό άλμπουμ που συνδυάζει όλα όσα χρειαστήκαμε από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα.”  

Το άλμπουμ του Pete Rafael “Elysian Citadel” θα είναι διαθέσιμο για streaming και αγορά σε όλες τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2024. 

Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ντεμπούτο άλμπουμ του Pete Rafael, “Elysian Citadel”. 

Ετοιμαστείτε για ένα πρωτόγνωρο συναρπαστικό ηχητικό ταξίδι.  

Official Links: 

https://www.facebook.com/peterafaelofficial

https://www.instagram.com/peterafaelofficial

https://www.youtube.com/channel/UCvzCgV9T_Ba6OdZYoUuQJaQ

https://peterafael.bandcamp.com

543