PΕRSEKUTOR: “Permanent Winter”

ALBUM

Είδος: Black metal
Δισκογραφική: Svart Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 04 Σεπτεμβρίου 2020

Ice Metal! Έτσι χαρακηρίζει η Svart Records το παίξιμο των Persekutor! Να δω τι άλλο θα σκεφτούν οι δισκογραφικές για να μας τραβήξουν την προσοχή! Πέρα από την πλάκα, οι Persekutor είναι από τη Ρουμανία και παίζουν παλιακό Black metal με αναγωγή σε κλασσικά συγκροτήματα όπως Venom και Celtic Frost και μπορώ να πω ότι αυτοί οι απόγονοι του Vlad δεν είναι και άσχημοι.

Η μπάντα υπάρχει από το 2013 και σχετικά γρήγορα έβγαλε τρία EP, αλλά από το 2015 μέχρι σήμερα δεν είχε άλλη κυκλοφορία. Μετά το 2018 το συγκρότημα γίνεται πιο ενεργό, καταφέρνει να συμμετάσχει σε φεστιβάλ του Decibel στην Καλιφόρνια και μέσα στο 2019 μπαίνουν στο studio για μας δώσουν το βέβηλο παιδί τους εν ονόματι “Permanent Winter”. Πάντως το όνομα του δίσκου ταιριάζει με την ατμόσφαιρα των τραγουδιών αφού με το πρώτο άκουσμα σε χτυπά ένα ψυχρό βίαιο κύμα ικανό να παγώσει και το χώρο της ακρόασης. Κάποια τραγούδια ειναι αρκετά κολλητικά, άνετα πιάνεις το εαυτό σου να κάνει headbanging, καθώς είναι σχετικά απλά στη δομή και έχουν ωραίους ρυθμούς.

Από την άλλη τα τύμπανα και οι κιθάρες υπολείπονται σε έμπνευση και ενέργεια, με κάποια μικρά solo να προσθέτουν λίγο αλατοπίπερο στις συνθέσεις. Ένα άλλο πρόβλημα του δίσκου είναι ότι δεν είναι όλα τα κομμάτια στην ίδια ποιοτική στάθμη με τα μισά κομμάτια να είναι απλά ΟΚ. Σπουδαία δουλειά έχει κάνει ο τραγουδιστής Vlad The Inhaler, οποίος με τα απόκοσμα ουρλιαχτά του σε τραβάει στη γη των προγόνων του και σου διηγείται ιστορίες από τα Καρπάθια Όρη όπως μόνο ένας Βαλκάνιος μπορεί να κάνει. Ειδικά με το κομμάτι “Can You Feel The Frost Of Dawn” ξεσηκώνωνται και οι νεκροί.

Το “Permanent Winter” διαρκεί μόνο 28 λεπτά, ακούγεται αέρα και είναι ταιριαστό soundtrack για αυτές τις μισανθρωπικές περιόδους που όλοι ζούμε. Έχει τα ελαττώματα του αλλά νομίζω οτι οι Ρουμάνοι έδωσαν περισσότερο έμφαση στο να παίξουν αυτό που γουστάρουν, χωρίς πολλά πολλά. Αξίζει να του ρίξετε μια αυτιά.

Facebook: https://www.facebook.com/persekutor

489

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.