PATHOLOGY: “The Everlasting Plague”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Νοεμβρίου 2021

Από τις πιο τακτικές δισκογραφικά μπάντες που δρουν στο brutal death. Οι Αμερικανοί Pathology, αν και από τα πιο “νέα” σχήματα μιας και δημιουργήθηκαν το 2006, εντούτοις με την κυκλοφορία ανά διετία ενός album, έχουν φτάσει στο σημείο να σε κάνουν να απορείς με τη δημιουργικότητά τους έχοντας ήδη 11 full lengths. Και γιατί η απορία; Γιατί οι δουλειές τους ήταν πάντα άνω του μετρίου και με μερικά σχεδόν αριστουργηματικά album (όπως ας πούμε το ομώνυμο του 2017). Φρέσκια δουλειά λοιπόν και για να δούμε τι έχουμε εδώ.

Το “The Everlasting Plague” δεν παρεκλίνει αισθητά από τη συνήθη συνθετική λογική τους. Βαρύ και ασήκωτο, παραμένει brutal (ειδικά στα φωνητικά με το κτήνος που ονομάζεται Obie Flett και βρυχάται σαν δαίμονας από την άβυσσο), είναι σε αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό γρήγορο και εμπεριέχει ίσως λίγες περισσότερες (καλές) μελωδίες και solos. Φυσικά οι ανωτέρω δεν αποτελούν επιρροή των Pathology, η αναφορά έγινε προσεγγιστικά και μόνο ότι αφορά το leading στις κιθάρες. Από την άλλη, δομικά επικρατεί η υπερτεχνικότητα και σίγουρα οι μουσικοί που απαρτίζουν την μπάντα είναι φοβερά καταρτισμένοι, είτε στη riffολογία είτε στο blast σφυροκόπημα που κυριαρχεί.

Μικρά κομμάτια σε διάρκεια αν και καθόλου εύληπτα από τα οποία ξεχώρισα τα πολύ καλά τα “A Pound of Flesh”, “Procession of Mangled Humans”, τα εξαιρετικά “Corrosive Cranial Affliction”, “As the Entrails Wither”, την αποθέωση της βιρτουοζίλας “Dirge for the Infected” και το θαυμάσιο instrumental “Decomposition of Millions” που κλείνει το album.

Γενικά το “The Everlasting Plague” αν και απαιτεί πολλαπλές ακροάσεις για να μπεις στο πνεύμα του, είναι μια αξιόλογη δημιουργία και τιμά το παρελθόν των deathsters. Φυσικά δεν θα ακούσεις κάτι πρωτοποριακό αλλά οι λάτρεις της στριφνότητας και του “ξύλου” θα το εκτιμήσουν δεόντως. Για το είδος τους είναι πολύ ενδιαφέρον album αλλά όπως και στην περίπτωση των Σουηδών Aeon, το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Για όσους αρέσει το ξύλο με παρτιτούρες αποκλειστικά, οι υπόλοιποι “ορθόδοξοι” μακριά.

Facebook: https://www.facebook.com/PathologyMusic
Official website: https://pathologyband.com/

1096

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.