OTTONE PESANTE: “Doomood”

ALBUM

Είδος: Brass Metal
Εταιρία: Aural Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ιταλία παράγει πληθώρα μουσικών σχημάτων πέριξ της metal αισθητικής και το παρόν άρθρο πραγματεύεται το νέο ολοκληρωμένο album, ενός εξα αυτών, τους Ottone Pesante.

Ξεκινώντας από το ομώνυμο τους ΕΡ το 2015, οι Ιταλοί έχουν κυκλοφορήσει δύο full length albums και ένα  split με τους Sudoku Killer, φτάνοντας φέτος στην τρίτη τους επίθεση, με το “Doomood”. Φαντάζομαι πως από τις πρώτες κιόλας λέξεις που διαβάσατε, γεμίσατε απορίες. Τι είναι το Brass Metal;

Οι Ottone Pesante είναι ένα ιδιαίτερο μουσικό τρίο, που απαρτίζεται από έναν drummer και δυο κυρίους που χειρίζονται μεταλλικά πνευστά (τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα, flugelhorn), με ένα ηχητικό αποτέλεσμα που απευθύνεται σε ιδιαίτερα γούστα.

Είναι σίγουρα μια πρωτότυπη ιδέα, αλλά το αποτέλεσμα είναι too much για τα ώτα μου. Τα τύμπανα και οι ανδρικές φωνές παίζουν ανάμεσα στο death και στο black και οι ρυθμοί ανεβαίνουν κάποιες φορές συναντώντας τα blast beats, αλλα οι ρυθμοί είναι κυρίως ράθυμοι, φλερτάροντας με μια doom ατμόσφαιρα τύπου My Dying Bride. 

Με αιχμή του δόρατος τα πνευστά προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πομπώδη ορχηστρική αισθητική, καταφέρνοντας να με κάνουν να σκέφτομαι video game soundtracks, σαν εκείνο των παλιών Warcraft. Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν, και προσωπικά είμαι πολύ μακρυά από το να πειστώ να στηρίξω το εγχείρημα τους.

Μοναδική στιγμή που με έκανε να πιστέψω, είναι τα όμορφα γυναικεία φωνητικά στο “Tentacles”, όμως το κομμάτι έκανε κοιλιά όταν εκείνα δεν ακούγονταν. Οι Ottone Pesante δύσκολα θα με απασχολήσουν ξανά στο μέλλον, μιας που είναι από τα χειρότερα που έχω ακούσει φέτος.

Υ.Γ. Το τελευταίο πόνημα των συμπατριωτών τους Inner Shrine, που μου έκαψε τα αυτιά με την τότε μετριότητα, είναι πολύ καλύτερο…

Official Website: http://www.ottonepesante.it/
Facebook: https://www.facebook.com/ottonepesante/
Instagram: https://www.instagram.com/ottonepesante
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnMW9vRI2R5KcNP7yFra_iQ
Bandcamp: https://ottonepesante.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2Ifb4fzQbvzu3uGGlaAjk2

640

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.