OSTRACIST: “Epoch”

EP

Είδος: Heavy Goth Metal
Δισκογραφική: Self Released
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2020

Θυμάμαι τότε, το 1993 που μόλις είχα ξεκινήσει το Γυμνάσιο και το metal είχε αρχίσει να κατακτά κάθε κύτταρο του, υπό ανάπτυξη, οργανισμού μου, κάποια albums ήταν κάτι σαν τα Ευαγγέλια για τους παπάδες. Μου ζητούσες να σου γράψω κασετοσυλλογή και σίγουρα κάποιο τραγούδι θα επέλεγα από εκείνα. Στις υψηλές θέσεις αυτής της, τότε σύντομης (σκεφτείτε πως δεν υπήρχε internet) λίστας δίσκων που είχα λιώσει ήταν και το “Icon” των Paradise Lost.

Υποθέτω πως οι Ostracist δεν έχουν την ίδια ηλικία με μένα, αλλά μέσα στις φλέβες των τεσσάρων κομματιών του παρθενικού τους ΕΡ, “Epoch”, ρέει άφθονο Icon-ικό αίμα. Τα ώριμα πλέον, αυτιά μου νιώθουν μια δεύτερη εφηβεία να πηγάζει από τα ηχεία και συγκινούμαι που εν έτει 2020, σχεδόν 30 χρόνια μετά, ακούω μουσική που εμπνέεται από εκείνη τη δισκάρα.

Δυστυχώς όμως, μου θυμίζει τόσο πολύ τους Paradise Lost, που αν το άκουγα χωρίς να ξέρω τι είναι, θα ρωτούσα τον Nick Holmes να μου πει αν είναι κάποιο προ “Icon” demo. Αν και η προσπάθεια των Ostracist είναι πολύ συμπαθητική, νομίζω πως η μπάντα χρειάζεται αρκετή δουλειά σε αρκετά επίπεδα. Η παραγωγή πάσχει από τον απαιτούμενο όγκο, ενώ και τα τύμπανα αδικούνται πολύ αφού ο ήχος τους ακούγεται κάπως ξερός. Η φωνή όμως, είναι σε πολύ καλά επίπεδα και προσπαθεί με αρκετή επιτυχία να πιάσει την προφορά της αγγλικής, ενώ συνθετικά τα παιδιά δεν τα πάνε άσχημα, άσχετα αν το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει σε κάποιους από εμάς παρωχημένο. Το τρίτο από τα κομμάτια (“Gomorra’s Finest”) είναι εκείνο πάνω στο οποίο, θα έπρεπε οι Ostracist οικοδομήσουν το μέλλον τους, μιας που είναι εκείνο που με παρέπεμψε λιγότερο στους PL.

Στηρίζουμε τη νεολαία (είμαι ο γνωστός θείος που κάθεται στα τραπέζια τους στις οικογενειακές μαζώξεις) και τους προτείνουμε να ρίξουν όλο το πάθος και την ενέργεια τους στη μουσική. Θα περιμένω την επόμενη κίνηση τους, πιστεύω πως θα είναι αμετρήτως καλύτερη.

Facebook: https://www.facebook.com/Ostracist-105696617586354
Bandcamp: http://ostracist.bandcamp.com

855

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.