OMENLOTH: “Omenloth”

ALBUM

Είδος: Blackened death metal
Εταιρία: Theogonia Records
Ημ. κυκλοφορίας: 15 Φεβρουαρίου 2023

Με πρώην μέλη των Deathcraeft και Spider Kickers, οι Γιαννιώτες Omenloth σύναψαν συνεργασία με τη νεόδμητη Theogonia Records και το ομώνυμο ντεμπούτο τους που είχε σκάσει μύτη στο bandcamp πριν λίγους μήνες, επανέρχεται σε φυσική μορφή CD.

Το ατμοσφαιρικό περίβλημα που περικλείει την Emperorική λατρεία των Omenloth είναι ευχάριστη και τα κομμάτια που αποτελούν την πρώτη προσπάθεια του σχήματος απαιτούν την προσοχή σου.

Κοιτώντας πίσω στα μελωδικά black metal σχήματα της Σκανδιναβίας, οι Omenloth δημιουργούν μουσική για τους φίλους σχημάτων όπως οι Dimmu Borgir της πρώτης περιόδου ή των Ulver της ίδιας εποχής, αλλά παράλληλα αρωματίζουν τον χώρο με λίγο από την νεκροταφίλα του funeral doom που τους τραβάει προς την death metal μεριά.

Το εξώφυλλο μεν περιγράφει πολύ σωστά τη μουσική της παρέας από τα Ιωάννινα, αλλά πασχίζω να καταλάβω αν βλέπω έναν λύκο που αλυχτά ή έναν περίεργα σχηματισμένο βράχο. Τελικά αφήνω τη φαντασία μου να αποφασίσει, ακούγοντας εξαιρετική μουσική (η χρήση πνευστών οργάνων, ντουντούκα στην προκειμένη, σε κάποια σημεία πάντα βοηθάει) και επιπλέον μια πολύ καλή διασκευή στο “Wolf & Fear” των Ulver.

Η παραγωγή εξυπηρετεί σε μέγιστο βαθμό την συμφωνικότητα των πλήκτρων όπου αυτά πρωταγωνιστούν και εν συνόλω, φέρει θετικό πρόσημο, μην παρακάνοντάς το με τη γυαλάδα που πολλοί ερωτεύτηκαν τον αιώνα που διανύουμε.

Νέο entry στην πάντα αναπτυσσόμενη μπλακμεταλική Ελλάδα που γεννά μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.

Μελωδία, θλίψη, απόγνωση… τριάδα επιτυχίας.

Facebook: https://www.facebook.com/Omenlothband/
Bandcamp: https://omenloth.bandcamp.com/album/omenloth

646

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.