Οι Wastefall επιστρέφουν & ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Harmonia PR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχει πια η αυτοεξορία στις ακτές της λήθης. Τα βασίλεια της ουτοπίας που έμοιαζαν να είναι κατακερματισμένα, τώρα ρέουν σε αρμονία.

Η Harmonia PR είναι υπερήφανη που καλωσορίζει στις τάξεις της ένα από τα πιο χαρισματικά Ελληνικά progressive metal σχήματα, τους Wastefall! Οι Wastefall ηγούνται πλέον από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα/πλήκτρα Domenik Παπαεμμανουήλ (επίσης μέλος των Philosophobia), ο οποίος ξεκινά τη νέα εποχή του συγκροτήματος.

Οι Wastefall σχηματίστηκαν από τους Domenik Παπαεμμανουήλ και Αλέξανδρο Κατσιγιάννη τον Μάρτιο του 2003 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, “Fallen Stars & Rising Scars”, λίγους μήνες αργότερα (σ.σ.: 28 Ιουλίου) μέσω της Sleaszy Rider Records. Οι αντιδράσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικές μέσω του Τύπου παγκοσμίως, γεγονός που τους οδήγησε να προχωρήσουν περαιτέρω.

Διάδοχος στο ντεμπούτο του συγκροτήματος ήταν το άλμπουμ “Soulrain 21”, ένα concept άλμπουμ αφιερωμένο στους είκοσι ένα μαθητές που έχασαν τη ζωή τους ακαριαία σε ένα από τα πιο φρικιαστικά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Fragile Studios με τον Βαγγέλη Γιαλαμά (Fragile Vastness, On Thorns I Lay, Ravencult) να έχει αναλάβει την παραγωγή, τη μίξη και το mastering. Στις 7 Νοεμβρίου 2004 το “Soulrain 21” κυκλοφόρησε ξανά μέσω της Sleaszy Rider Records με τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο να σημαδεύουν το άλμπουμ ως “Άλμπουμ της Χρονιάς” σε διάφορα περιοδικά. Το συγκρότημα έχει γυρίσει επίσης δύο βίντεο κλιπ για τα κομμάτια “Stunned To The World” και “Self Extinction Project”.

Αυτό οδήγησε το συγκρότημα στο να μοιραστεί τη σκηνή αρχικά με τους Pain Of Salvation & Fates Warning στα ιστορικά club Ρόδον & Υδρόγειο αντίστοιχα και αμέσως μετά, ανέβηκαν στη σκηνή του εμβληματικού Rockwave festival ως το opening act για τους Black Sabbath, Black Label Society & Velvet Revolver.

Τον Οκτώβριο του 2005, οι Wastefall εντάχθηκαν στο Intromental Management που εδρεύει στη Δανία, το οποίο έδωσε αμέσως υπογραφή στο συγκρότημα στην αμερικανική δισκογραφική Sensory Records. Το συγκρότημα εργαζόταν ήδη πάνω σε νέο υλικό ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν μαζί με τους Sieges Even στην αθηναϊκή τους εμφάνιση δύο μήνες αργότερα.

Στο τρίτο άλμπουμ των Wastefall με τίτλο “Self Exile”, το σχήμα συνεργάστηκε για την μίξη και το mastering με τον Tommy Hansen (Helloween, TNT, Jørn Lande) στα Jailhouse Studios, στη Δανία, τον Ιανουάριο του 2006 και κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου 2006 από την Sensory Records. Για άλλη μια φορά, οι κριτικοί σε όλο τον κόσμο επαίνεσαν το συγκρότημα για τη δουλειά του. Το “Utopia Fragmented” ήταν επίσης το τραγούδι που έγινε video clip.

Την 1η Αυγούστου 2008 το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι διαλύεται για σημαντικούς λόγους, μέχρι την επιστροφή του τον Νοέμβριο του 2010. Το συγκρότημα αμέσως μετά άρχισε να δουλεύει το υλικό που επρόκειτο να είναι το επερχόμενο, άτιτλο, άλμπουμ του, αλλά τελικά το EP “Meridiem” κυκλοφόρησε ανεξάρτητα στις 12 Απριλίου 2013. Το “Hearts In The Gutter” ήταν το πρώτο single & video clip, το οποίο σκηνοθέτησε ο Domenik Papaemmanouil. Το συγκρότημα μοιράστηκε επίσης τη σκηνή με τους Shadow Gallery στα πλαίσια προώθησης του.

Ένα χρόνο αργότερα, και με ένα ολοκαίνουργιο line-up, οι Wastefall κυκλοφόρησαν το single “Resign” και μετά σιωπή. Αλλά αυτή η σιωπή θα τελειώσει επιτέλους. Ο Domenik θα οδηγήσει τον εαυτό του σε ένα μοναχικό μονοπάτι, προχωρώντας τα πράγματα ένα βήμα μπροστά. Θα αρχίσει να βγάζει νέα μουσική στον τυπικό ήχο των Wastefall ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργό το αίτημα για νέους συντρόφους ώστε να ανέβουν στις σκηνές. Όποιος θέλει να ενταχθεί στο σχήμα, να μην διστάσει να επικοινωνήσει με την Harmonia PR.

Το νέο single/lyric video θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου. Μείνετε συντονισμένοι!

136