Οι Βραζιλιάνοι post-hardcore heroes Deaf Kids επιστρέφουν στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Shades of Black & Temple Productions present
Deaf Kids live in Greece
Σάββατο 14 Απριλίου 2023 // Temple // Αθήνα
Opening act: Mammock

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18€ (περιορισμένη προπώληση), 20€ (υπόλοιπη προπώληση & ταμείο).

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/deafkids-live-at-temple

Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

Οι Deafkids επιστρέφουν στην Ελλάδα με ένα νέο album γεννημένο μέσα από την εμπειρία τους. Το “Metaprogramação” είναι η τρίτη πλήρης κυκλοφορία τους, αλλά μόλις η πρώτη υπό την στέγη της Neurot Recordings. Ενώ η προηγούμενη κυκλοφορία τους, το “Configuração do Lamento” βρήκε το συγκρότημα να εμβαθύνει στον δικό του μουσικό κόσμο διαφορετικών και ασύμφωνων χαρακτηριστικών, το “Metaprogramação” οδηγεί αυτό το μείγμα σε εντελώς νέα άκρα. Σε ένα αφήγημα κατά το οποίο τα τραγούδια λιώνουν και διαλύονται το ένα μέσα στο άλλο, οι ηλεκτρονικοί παλμοί αναμειγνύονται με την δύναμη ρυθμικών και κρουστικών στρωμάτων, που υφαίνονται μανιωδώς αποτυπώνοντας ένα “φουτουριστικό-πρωτόγονο ψυχικό σενάριο” στα τραγούδια.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις ή να αποδομήσεις τους Deafkids, μα όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πανκ και επιθετική αισθητική του συγκροτήματος είναι παρόντα (ακόμη κι αν κάθε τόσο κάνουν την παρουσία τους με απρόβλεπτους και εκπληκτικούς τρόπους), οι υπερβολές σε delays και θορύβους, οι λυγμοί των κιθαρών, οι ξέφρενοι χορευτικοί ρυθμοί, όλα καταλήγουν σε ένα άγριο ψυχεδελικό ταξίδι που είναι προορισμένο να διεισδύει στο μυαλό μέσω του σώματος, μεθώντας και τα δύο ταυτόχρονα.

Οι Mammock είναι μια τετραμελής weird rock μπάντα που σχηματίστηκε στην Αθήνα στις αρχές του 2018. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από την ωμή ενέργεια του noise rock σε συνδυασμό με την ένταση του post-hardcore, εισάγοντας παράλληλα στοιχεία από πολλά διάφορα μουσικά είδη. Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Itch”, το οποίο έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση και καλές κριτικές από εγχώρια και ξένα μέσα. Τον περασμένο Νοέμβρη κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ “Rust” από τη Venerate Industries, το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα στις εγχώριες κυκλοφορίες του 2022. Οι Mammock είναι γνωστοί για τις εξαιρετικές ζωντανές τους εμφανίσεις!

334