Οι Sugar For The Pill μαζί με τους ARCHIVE σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα – Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Θεσσαλονίκη – Μονή Λαζαριστών
Οι Sugar For The Pill στο πλευρό των Archive

Οι «Sugar For The Pill» είναι το συγκρότημα που θα ανοίξει τις δύο μεγάλες συναυλίες των Archive στην  Αθήνα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 14 Ιουνίου και στην Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών στις 15 Ιουνίου.
Πρόκειται για ένα Shoegaze – Dream Pop συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020. Η μουσική των Sugar For Τhe Pill ισορροπεί ανάμεσα στον ήχο shoegaze συγκροτημάτων όπως οι «Ride», «Slowdive» και «Lush», στην Dream pop των «Beach House» και στον post punk ήχο των  «Chameleons» και των «Interpol». 

Το πρώτο τους άλμπουμ «Wanderlust» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022 από τη Shelflife Records (USA) και την Make Me Happy Records (GR) και η έκδοση βινυλίου έγινε Sold out μέσα σε δύο μήνες. Ταυτόχρονα ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα Indie Album του 2022 από πολλά γνωστά μέσα τόσο στην Ελλάδα (Αvopolis, Athens Voice, Rocking κλπ) , όσο και στο εξωτερικό (DKFM – California, Τhe Big Take Over -NYC κλπ), ενώ τραγούδια του είχαν διεθνές airplay σε πάνω από 20 χώρες.

Τον Ιούνιο του 2022 το συγκρότημα εμφανίστηκε μαζί με τους «Nick Cave & The Bad Seeds», «Mogwai» και «Fontaines D.C», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους μοιράστηκαν τη σκηνή με τους «Ride» ως Special Guest.

Tην άνοιξη του 2023 συνεργάστηκαν με το δημοφιλές γκρουπ «Keep Shelly in Athens» κυκλοφορώντας το τραγούδι «I don’t want your romance», το οποίο έγινε instant hit στο ΚEXP Radio και τον Δεκέμβριο κατέκτησε το πρώτο βραβείο Community’s Choice Award στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Europavox.

Τον φετινό Φεβρουάριο εμφανίστηκαν στο πλευρό των «Drab Majesty» και έναν μήνα αργότερα πραγματοποίησαν τέσσερις εμφανίσεις στο Manhattan της Νέας Υόρκης στα πλαίσια του «The New Colossus Festival» στο οποίο έχουν εμφανιστεί μπάντες όπως οι «Τhe Charlatans», «The Strokes», «A Place to Bury Strangers» κλπ. Τέλος, τον περασμένο Απρίλιο συμμετείχαν μαζί με τους «Jadu Heart» (UK) στο Europavox Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι/ Ρουμανία.

Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στούντιο ηχογραφώντας το δεύτερο άλμπουμ τους. Το τελευταίο τους single «Colours», από το επερχόμενο άλμπουμ τους, κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και έλαβε εξαιρετικές κριτικές, εντός και εκτός Ελλάδας, κάνοντας την καλύτερη εισαγωγή για το άλμπουμ που θα ακολουθήσει αρχές του 2025.

Οι πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι του progressive rock και διαχρονικά αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Archive επιστρέφουν στη χώρα μας την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο θρυλικό Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (Αθήνα) και το Σάββατο 15 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη) για να μας χαρίσουν δύο ατμοσφαιρικές βραδιές αφιερωμένες στους σημαντικότερους μουσικούς σταθμούς της καριέρας τους.

59