OATHSWAN: “For Those Who Breathe From Darkness”

ALBUM

Είδος: Metalcore / Progressive Metal
Δισκογραφική: Aνεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Μια ακόμη νεοσύστατη μπάντα (που θα μπορούσες να την ονομάσεις κάλλιστα ως super group). Πρόκειται για τους Oathswan, με μέλη από ονόματα όπως οι Mask of Prospero, Gentihaa και Aetherian που με το debut EP “For Those Who Breathe From Darkness” δείχνουν ότι το αντικείμενο τους είναι το progressive metal με πολλά core στοιχεία.

Απόλυτα σύγχρονο άκουσμα με τέλεια για το είδος παραγωγή, το album των Αθηναίων αναμειγνύει στα 4 κομμάτια του EP το βαρύτατο metal των Gojira με τη λυρικότητα των Leprous μετά την “The Congregation” εποχή τους. Πολύ βαριά riffs από τον Μάνο Γιαννικούρη με τεχνικές δομές που όμως δεν γίνονται ποτέ φλύαρες που να σε κάνουν να χάνεις το τόπι, αργό ρυθμικώς background με συμπαγείς μπασογραμμές από τον Κώστα Μέξη και πλουραλιστικό drumming από τον Αντρέα Καλογερά ενώ στα φωνητικά πίσω απο το μικρόφωνο ακούμε μια φοβερή ερμηνεία από τον Χρήστο Κοντούλη. Πολύ δυναμικές ερμηνείες με ευρεία εκφραστική παλέττα, ένα λαρύγγι που μου έφερε στο νου τον Anders Fridén στα album των In Flames της τελευταίας δεκαετίας και λίγο τον Einar Solberg των Leprous.

Μου άρεσαν και τα 4 κομμάτια του EP με τα “Swansong” και “Death Comes Home” να τείνουν προς τους Γάλλους (με το δεύτερο να έχει γκρούβα του στυλ των Lamb Of God), το “Glass Heart” να Νορβηγίζει ενώ το “The Lovers” έχεις ατμοσφαιρικό, κινηματογραφικό φόντο στο ύφος των δουλειών του Hans Zimmer.

To “For Those Who Breathe From Darkness” είναι μια αξιοπρεπέστατη δισκογραφική δουλειά για τους Oathswan. Αν και το είδος του metalcore έχει υπερκορεστεί, ο ακροατής που είναι “θαμώνας” αυτών των σύγχρονων τάσεων θα το συμπαθήσει πολύ. Είναι επαγγελματική παραγωγή με πολύ καλό ήχο, δουλεμένο υλικό σε κάθε λεπτομέρεια και με καλές συνθέσεις για το είδος. Πάντως αυτό το υβρίδιο sludgy-προοδευτικού metal έχει πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω ότι οι Αθηναίοι θα το εξελίξουν ακόμη πιο πολύ. Θετικό πρόσημο σίγουρα.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555688445263

439

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1192 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.