NUCLEAR POWER TRIO: “A Clear and Present Rager”

EP

Είδος: Instrumental Metal/ Progressive
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Το ισχυρότερο metal line-up που έχει ποτέ δει ο κόσμος μας είναι ΕΔΩ!
Ο πλανητάρχης της καρδιάς μας, Donald Trump (για μας είσαι πάντα ο νικητής) στην κιθάρα, ο τσάρος του 21ου αιώνα, Vladimir Putin στο μπάσο και ο Kim “πάτα το κουμπί” Jong Un στα τύμπανα είναι το Nuclear Power Trio.

Οι άνθρωποι που κρατούν της τύχες 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια τους (ο ένας έκπτωτος, allegedly) αποφάσισαν να συμβάλλουν και εκείνοι στην εξέλιξη και τη διασταύρωση του metal, με πιο μαθηματικές μουσικές, όπως είναι το jazz και το funk.

Με ορχηστρική διάθεση και ύφος που είναι μεταξύ των Animals as Leaders και των Between the Buried and Me (χωρίς τα φωνητικά), έρχονται να μας συστηθούν δισκογραφικά με ένα σύντομο EP που θα ανοίξει τις ορέξεις των prog-όφιλων. Με σκοπό να κυκλοφορήσει παράλληλα με τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το “A Clear and Present Rager” EP στηρίζεται στο χιούμορ εν μέρει, αλλά και στη μοναδική μουσικότητα των μελών της μπάντας, που για ευνόητους λόγους προτιμούν να μείνουν ανώνυμα.

Από ότι έδειξαν όμως, τα αποτελέσματα των Αμερικάνικων Εκλογών, οι Nuclear Power Trio θα αναγκαστούν λογικά, να αλλάξουν μέλος, μιας που τάχα μου δηλαδή, ο Trump τον Ιανουάριο παραδίδει τα κλειδιά των πυρηνικών στον Joe Biden.
Όπως είναι επίσης φυσικό, η παραγωγή είναι αδαμάντια και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού οι συντελεστές της έδωσαν το 120% τους για να μην καταλήξουν σε κάποιο γκουλάγκ στα σύνορα Ρωσίας-Βορείου Κορέας!

Αν ρωτάς λοιπόν, αν έχει κάποια ουσία αυτή η κυκλοφορία, η απάντηση είναι ναι. Εκτός της καβλάντας και του υπερτεράστιου εξώφυλλου και γενικώς της εμφάνισης του τρίο, μασκαρεμένων στους Trump-Putin-Un, έχουν γράψει σχεδόν 20 λεπτά καταπληκτικής progressive μουσικής που όμως, είναι προσβάσιμη και σε ανθρώπους που δεν γουστάρουν να λύνουν τον Κύβο του Ρούμπικ ή να αναλύουν την αλληλουχία Φιμπονάτσι, ακούγοντας μουσική!

Άσε που δεν τολμάω να γράψω κάτι αρνητικό για αυτούς τους τρεις! Έχω μια κόρη…μη μεγαλώσει χωρίς πατέρα!

Facebook: https://www.facebook.com/nuclearpowertrio/
Twitter: https://twitter.com/nuclearpowrtrio
Instagram: https://www.instagram.com/nuclearpowertrio/
Bandcamp: https://nuclearpowertrio.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1ehBmvzykgp3Il0BUIZdev

523

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.