NORTHTALE: “Eternal Flame”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Νοεμβρίου 2021

Οι Northtale αποτελούν το «πνευματικό παιδί» του Αμερικανού, με Βραζιλιάνικες ρίζες, Bill Hudson. Ο Hudson προερχόμενος από μια γεμάτη metal καριέρα (Jon Oliva’ s Pain, Circle II Circle, U.D.O., Trans-Siberian Orchestra) αποφάσισε να φτιάξει το δικό του συγκρότημα και να διοχετεύσει εκεί την αγάπη του για το power metal. ‘Ετσι το 2017 ιδρύονται οι Northtale και το 2019 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο “Welcome to Paradise”, που πήρε καλές κριτικές παγκοσμίως.

Το “Eternal Flame” προσφέρει 1 ώρα, περίπου, κλασσικού power με κύρια πηγή έμπνευσης τους Βραζιλιάνους Angra (το αίμα νερό δεν γίνεται), με τους Helloween, Stratovarius και Sonata Arctica να αποτελούν επίσης πρώτες ύλες για τη δημιουργία του album. Ειδικά η σύνθεση “The Land of Mystic Rites” με τις Βραζιλιάνικες παραδοσιακές «πινελιές», θα σας θυμίσει εποχές “Holy Land” και είναι αρκετά αναζωογονητική. Από εκεί και πέρα το “Eternal Flame” μπαίνει δυνατά με δυο υπερηχητικά κομμάτια σαν τα “Only Human” και “Wings of Salvation”, διαθέτει το ομώνυμο τραγούδι με το φοβερό ρεφραίν, έχει και Kai Hansen μαζί με το γιο του Tim που παίζει ένα κιθαριστικό solo στο “Future Call” και περιέχει και αναπάντεχη διασκευή στην κομματάρα “Judas my Guide” των Maiden.

Τα υπόλοιπα τραγούδια του album είναι κάπως προβλέψιμα, αν και δεν υπολείπονται σε ποιότητα και επίσης το εντεκάλεπτο “Nature’ s Revenge” δεν διαθέτει την επικότητα ή το συναίσθημα που θα περίμενα από ένα μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι. Ο νέος τραγουδιστής Guilherme Hirose είναι ό,τι πρέπει για τους Northtale και έχει κάτι από τη μαγεία του Kiske στη φωνή, ενώ και οι υπόλοιποι αποδεικνύονται μάστορες στον τομέα τους. Εγγύηση αποτελεί και η παραγωγή του Dennis Ward. Εξαιρετικός ήχος.

To “Eternal Flame” διαθέτει ωραία κομμάτια και σέβεται την power metal κληρονομιά του. Ο Hudson αντλεί έμπνευση από τη μουσική της πατρίδας του και καλά κάνει, για να αποκτήσουν οι Northtale τη δική τους ταυτότητα. Αν καταφέρει κιόλας να γίνει λίγο πιο «περιπετειώδης» στο songwriting, τότε θα παραμιλά πολύ κόσμος. Μέχρι τότε, το “Eternal Flame” αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση που οι φίλοι του power θα ευχαριστηθούν.

Facebook: https://www.facebook.com/NorthtaleOfficial/

967

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.