NOCTURNAL GRAVES: “An Outlaw’s Stand”

ALBUM

Είδος: Blackened death metal
Εταιρία: Season of mist Underground Activists
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Ιανουαρίου 2022

Πως βρέθηκαν οι Nocturnal Graves από τη Μελβούρνη στην Ευρώπη είναι αλλουνού σατανά ιστορία.
Πάντως λίγο αφού προσγειώθηκαν στην ήπειρο μας ο πρώην κιθαρίστας των Destroyer 666, Shrapnel έγινε μέλος τους και η ανοδική πορεία τους ξεκίνησε.

Με την αυγή του τρίτου μ.κ. (μετά κορονοϊού) έτους, επιστρέφουν με το τέταρτο ολοκληρωμένο τους album, με ένα μπλακοντεθράς από τα παλιά.
Τέσσερα χρόνια μετά από την κυκλοφορία του προκατόχου του, “Titan” που κυκλοφόρησε το 2018 και ήταν μια εξαιρετική δουλειά γεμάτη δυνατές ιδέες και κολλητικές μελωδίες, οι προσδοκίες για το μέλλον είχαν γιγαντώθει.

Ποια ήταν λοιπόν η εξέλιξη τους;
Η ποιά είπατε, κύριε;
Καμιά εξέλιξη. Η συνταγή ίδια με πριν και το αποτέλεσμα του “An Outlaw’s Stand” είναι κατά κάποιον τρόπο, επίπεδο. Κρατώντας γερά στα χέρια τους το στιλ που δίδαξαν μπάντες σαν τους Absu και Destroyer 666, οι οποίες με τη σειρά τους πήραν πάσα από κάτι Sodom και Possessed, ακροβατούν στα όρια που χωρίζουν το black από το death metal με αρκετή δόση θρασίλας στη δομή των κομματιών τους.

Η παραγωγή είναι καθαρή και “επαγγελματική” και αφαιρεί, ίσως λίγο από τη σκατίλα που χρειάζεται το ύφος τους, αλλά σε γενικές γραμμές δεν κουτσαίνει κάπου.
Ολοκληρώνοντας, να επισημάνω πως το “An Outlaw’s Stand” είναι ένας σοβαρός και μεστός δίσκος, αλλά αμφιβάλλω αν θα το θυμάται κανείς ως το τέλος της χρονιάς, σε αντίθεση με το “Titan” που θα το θυμάμαι κάθε φορά που θα ακούω το όνομά Nocturnal Graves.

Μόνο για τους αφισιονάδος θα θεωρηθεί απαραίτητο.

Facebook: https://www.facebook.com/nocturnalgraves
Instagram: https://www.instagram.com/nocturnal_graves_official/
Bandcamp: https://nocturnalgravessom.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5fIJRhNbLYysT9YiOY7O9G

777

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.