NO NAME DOGS: “9•11”

EP

Είδος: Heavy, experimental rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Δεκεμβρίου 2020

Είναι πάντα ευχάριστη και συναισθηματική η συγκυρία, όταν φτάνει «στα χέρια» μου και αναπαράγεται, εν τέλει, η μουσική κάποιας εγχώριας μπάντας. Όταν «αναβλύζει» και «αποπνέεται» η αγωνία, ο κόπος και οι προσδοκίες που ευοδώθηκαν σε (αναλογικά) λιγότερο, σε σχέση με το εξωτερικό, «εύφορες» συνθήκες και ευκαιρίες, τα οποία προαναφερθέντα στοιχεία και πολλοί λάτρεις της rock/metal μουσικής έχουν βιώσει στα «σπλάχνα» κάποιας παρεΐστικης μπάντας.

Άλλη μια παρέα «δικών μας» παιδιών λοιπόν, ήρθε τέλη ενός δυσάρεστου έτους να γεννήσει ελπίδες για τους ίδιους αλλά και γενικότερα για την Ελληνική rock σκηνή, με μια αρχική προσπάθεια υπό την μορφή ενός EP.
No Name Dogs το όνομα αυτών και “9.11” η πρώτη μας γνωριμία μαζί τους, σε μια πεντάδα κομματιών που ουδεμία σχέση έχει με την δυσάρεστα κομβική για τον πλανήτη ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου, τουναντίον κυρίως με προσωπικά εναύσματα και ερεθίσματα της μπάντας.

Με υπαρξιακές ρίζες από το 2016, έναρξη μουσικής δημιουργίας το 2017, πρώτη ζωντανή εμφάνιση το 2018, μία μικρή «ζωτική παύση» και ανασύνταξη στο τελικό σχήμα το 2019 {μαζί με την κυκλοφορία του πρώτου single “I Am”}, έρχονται τελικά με 5 rock συνθέσεις να μας συστηθούν εν έτει 2020.

Η ομορφιά του τελικού πονήματος έχει να κάνει με την θελκτικότητα, μελωδικότητα, αλλά και την «σκληρότητα» σε σημεία των συνθέσεων, αλλά στα ακούσματα αυτών, συναισθάνθηκα περισσότερο ότι η πηγή αυτής ανευρίσκεται κυρίως σε αυτήν την παρεΐστικη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, διακριτή και δεσπόζουσα στην εξέλιξή του. Με τη ζεστασιά και την αμεσότητα που αποπνέει στον ακροατή, απομειώνει στο ελάχιστο μικροατέλειες μιας πρωτογενούς προσπάθειας και καταλήγει στο αυτί του αποδέκτη «ζεστό» και αληθινό.

Τον αγγίζει και τον παρακινεί στη «βαθύτερη» αναζήτηση περισσότερης ουσίας «μέσα» αλλά και μέσω αυτών, διαμέσου επιπλέον ακροάσεων. Πρώτο δείγμα λοιπόν σίγουρα θετικό και ελπιδοφόρο, αναμένοντας τη συνέχεια με δικαιωματικά γεννηθείσες προσδοκίες.

Tracklist:
Don’ t Look at Me
I Am
Against You
Space Woman
Diamonds

No Name Dogs…with names!:
Χάρης Κονταξής-Φωνητικά
Πέτρος Nks-Κιθάρες
Γιώργος Μοτάκης-Μπάσο
Βασίλης Ροδόστογλου-Ντραμς

Website: https://nonamedogs.com
Facebook: https://www.facebook.com/nonamedogs/
Instagram: https://www.instagram.com/nonamedogs_official/
Bandcamp: https://nonamedogs.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0W1iRJxmxQwtBny6z4Oiei?si=sQw0ISRES4KOHsKQmPR-og&nd=1
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCmV29_mqObQAWJEtY6la4Ew
Soundcloud: https://soundcloud.com/nonamedogs
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/nonamedogs
LinksTree: https://linktr.ee/NoNameDogs

1052

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!