Nightstalker, Naxatras (15/9/2024) Technopolis Athens

LIVE REPORT

Τι να πρωτοπεί κανείς για τους Nightstalker. Πλέον ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα συγκροτήματα σκληρού ήχου στην Ελλάδα; Τσεκ. Ότι δεν γουστάρουν τις μουσικές ταμπέλες; Τσεκ. Ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τους χάσουμε στην double bill συναυλία τους παρέα με τους Naxatras; Η απάντηση κι εδώ νομίζω είναι ξεκάθαρη.

Έτσι, μαζευτήκαμε για μια (ομολογουμένως) πανέμορφη βραδιά κυριολεκτικά μες στη μέση του Σεπτέμβρη, να τους παρακολουθήσουμε στην Τεχνόπολη. Φτάνοντας σχετικά νωρίς, και έπειτα από μια βόλτα για το καθιερωμένο merch refill, ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να μαζεύεται, περιμένοντας τους Naxatras να ξεκινήσουν το ψυχεδελικό μουσικό ταξίδι. Όπως ήταν αναμενόμενο από μια συναυλία του είδους της, πριν γεμίσει ο χώρος με καπνό από τη σκηνή, είχε ήδη γεμίσει με άλλου είδους «καπνό», σε ποσότητα ικανή να φτιάξει κεφάλι και στις γύρω γύρω περιοχές.

Σε ένα τέτοιο vibe, λοιπόν, εμφανίζονται τα αγόρια από τη Θεσσαλονίκη και ευθύς εξ αρχής είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για πλήρως accomplished μουσικούς οι οποίοι ζουν και αναπνέουν groove. Η ψυχεδέλεια βαράει κόκκινο και οι μελωδίες των Naxatras σε μεταφέρουν σε άλλες διαστάσεις. Με επίκεντρο το μπάσο, τα άκρως μελωδικά κιθαριστικά riffs και solos, drums και κρουστά τα οποία προσφέρουν εξωπραγατικούς ρυθμούς, και synths και MIDIs τα οποία σε πάνε «αλλού», οι Naxatras πήγαν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι των album τους, ενώ δεν έλειπαν και τα teasers του επόμενού τους δίσκου (ονόματι «V»), τον οποίο ηχογραφούν εδώ και δύο μήνες!

Η σκηνική παρουσία τους εξαιρετική με τα παιδιά να καθιστούν ξεκάθαρο ότι δεν παίζουν απλά μουσική, αλλά τη νιώθουν με κάθε κύτταρό τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η εξαιρετική δουλειά η οποία είχε γίνει στην ίδια τη σκηνή, ειδικά σε επίπεδο φωτισμού, ο οποίος όχι απλά ταίριαζε με το ψυχεδελικό vibe της μουσικής των Naxatras αλλά έδινε έμφαση σε αυτό και το πήγαινε σε άλλο level.

Έτσι, λοιπόν, έπειτα από μία ώρα και κάτι ψιλά γεμάτη fat grooves, περνάμε στους βετεράνους της βραδιάς και γνώριμους σε όλους, Nightstalker, για την απαιτούμενη δόση από fat riffs. Οι παλιοί μας γνώριμοι ξεκινούν με το «All Around», ξεσηκώνοντας άμεσα το πλήθος, το οποίο πλέον είχε γεμίσει πλήρως την αρένα. Ο Argy, σίγουρα νηφάλιος, υποδέχεται το κοινό του ρωτώντας αν είμαστε όλοι μαστουρωμένοι. Με τόση κάπνα, μόνο οι εκτός Αθηνών μάλλον ΔΕΝ ήταν.

Το set συνεχίζεται με μια σειρά από τα best of των αγαπημένων μας Nightstalker, με τον Argy να ζεσταίνεται ακόμα πιο πολύ όσο περνούσε η ώρα και την κοπέλα στα backing vocals να δίνει τα πάντα, τόσο από άποψη φωνητικών όσο και από άποψη σκηνικής παρουσίας και ενέργειας. Το πλήθος πάντα συμμέτοχο, ζούσε κάθε δευτερόλεπτο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, η μπογιά των Nightstalker ακόμα περνάει για τα καλά. Special shoutout πρέπει να δοθεί και στον τύπο με τις φωτοβολίδες στο pit. We see you (ξεκάθαρα).

Και επειδή μιλάμε για τους Nightstalker, εννοείται πως επιβαλλόταν να κλείσουν τη βραδιά με τα «Dead Rock Commandos» και «Children of the Sun», με το πλήθος να ξεσηκώνεται ακόμα περισσότερο, προσφέροντας το κλείσιμο που αρμόζει σε μια επική συναυλία.

Οι Nightstalker και οι Naxatras έδωσαν στο κοινό τους μια εξαιρετική βραδιά με τρομερά grooves, ψυχεδελική και stoner ενέργεια, σε ένα ξεσηκωτικό live για να κλείσει σιγά σιγά τον κύκλο του καλοκαιριού. Εις το επανιδείν παιδιά!

Φωρογραφίες: Νίκος Δρακόπουλος

41
Avatar photo
About Κωνσταντίνος Χατζόπουλος 9 Articles
Γεννημένος με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα χιλιοπαιγμένο LP του Paranoid των Black Sabbath στο χέρι, ο Κώστας είναι πλέον σε ένα μουσικό ταξίδι ανακάλυψης νέων ιδεών. Αγαπημένα μότο αποτελούν τα «6 χορδές δεν είναι αρκετές», «δεν είναι θόρυβος, είναι μουσική, μαμά» και φυσικά «τα genre boundaries είναι για να καταρρίπτονται».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*