NEBULA & BLACK RAINBOWS: “In Search of The Cosmic Tale:Cross the Galactic Portal”

SPLIT ALBUM

Είδος: Desert/Psych/Fuzz Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Ιουνίου 2024

Η αλήθεια είναι ότι αρχική μου πρόθεση για την παρουσίαση αυτής της split κυκλοφορίας, ήταν να είναι πιο εύθυμη και ευφάνταστη. Όμως δυστυχώς η απρόσμενη είδηση της απώλειας του Ranch Sironi, σκόρπισε θλίψη σε μένα και στους μουσικούς κύκλους, και αποτέλεσε τροχοπέδη για οποιαδήποτε χαρούμενη έκφραση.

Είναι πράγματι πολύ κρίμα να φεύγουν νέοι άνθρωποι, ήταν μόλις 32 ετών, και ταλαντούχοι στο αντικείμενο τους, και για δεύτερη φορά ο Eddie Glass μετά και τον πρόσφατο χαμό του Tom Davies από λευχαιμία, θα πρέπει να διαχειριστεί αυτό το πένθος.

Λες και έχει πέσει θανατικό στους μπασίστες ένα πράγμα..!!

Σε αυτές τις περιπτώσεις όσο τετριμμένο και να ακούγεται ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και η μουσική, είτε μέσα από τι δημιουργία είτε μέσα από την ακρόαση το καλύτερο γιατρικό και βάλσαμο στην ψυχή. Στην περίπτωση των μουσικών, αυτοί δεν φεύγουν ποτέ παρά ζουν μέσα από την μουσική τους παρακαταθήκη, όσο κάνουν αυτήν την αστρική μετάβαση.

Στα του συνεργατικού δίσκου τώρα, επικρατεί μία δίκαια μοιρασιά μέσα από τρεις συνθέσεις, για αμφότερους τους Nebula και τους Black Rainbows. Η παλιοπαρέα του Glass, όπως ονομάζει και το εναρκτήριο κομμάτι, ρίχνει λίγες παραπάνω acid σταγόνες στην ταστιέρα και την αισθητική της και αποκτά μία “Loose Fit” Black Sabbath αέρινη ταυτότητα, λες και είναι κάποιο χαλαρό πανωφόρι παντός καιρού.

Η jamming προσέγγιση που τους χαρακτήριζε ανέκαθεν με τις Space απολήξεις είναι πανταχού παρούσα, και εμπλουτίζεται με Garage, Fuzz, και καλά διαβάσατε NWOBHM στοιχεία, καθώς βουτάει βαθειά με μία ανάσα στο 70s Hard Rock ήχο. Μέσα από τρεις συνθέσεις ανοίγεται ένα ευρύ φάσμα επιρροών με ένα πληθωρικότατο ηχητικό αποτέλεσμα, που αναγκάζει την μπίλια να πηδάει από τους Black Sabbath, στο “Cocaine Rodeo” του Nick Oliveri, και σε μία μοναδική σύμπραξη μεταξύ Rainbow’s Rising και Manilla Road στο “Ceasar XXXIV”.

Εν έτει 2024 ήμαστε τυχεροί που καλλιτέχνες σαν και του λόγου τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι το μουσικό τους έργο και λειτούργημα, εξελίσσοντας το με αγάπη, φαντασία και πειραματισμό.
Και τερματίζοντας το υποκειμενικόμετρο θα αφήσω μία παραδοχή, λέγοντας ότι οι Nebula είναι στην κορυφαία τριάδα των Desert συγκροτημάτων από όλες τις απόψεις. Αν είσαι κάτω των τριάντα και δεν το πιστεύεις, τότε χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο και να ακούσεις την δισκογραφία τους. Αν πάλι είσαι άνω των τριάντα και δεν το πιστεύεις, τότε είσαι απλά…ΑΦΕΛΗΣ…για να μην πω ΗΛΙΘΙΟΣ…!!!

Οι αγαπητοί Black Rainbows του συμπαθέστατου Fiori, με την σειρά τους συνεχίζουν να μας χαρίζουν φινετσάτο Fuzz Rock, κηρύσσοντας την δική τους εκδοχή του Desert Rock. Δεν χρησιμοποιούν τόσο την ψυχεδέλεια στον ήχο τους όσο την έντονη ρυθμικότητα που είναι εμβόλιμα τοποθετημένη σε όλες τις συνθέσεις. Το γεγονός ότι είναι ο υπεύθυνος πίσω από την Heavy Psych Sounds, του δίνει την δυνατότητα να συνεργάζεται με τα συγκροτήματα που γουστάρει και να επηρεάζεται στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού κάνοντας την μουσική του και τον (μουσικό) κόσμο μας καλύτερο.

Το Ιταλικό τρίο κάνει επίσης βουτιά στην ήχο θάλασσα των 70s, ρουφώντας μία διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα αυτής, και βαφτίζεται εκ νέου, με πνευματικούς πατέρες τους Deep Purple, τους Rainbow και τους Sabbath της μετά Sabotage περιόδου, παρουσιάζοντας μας μία εκδοχή τους που διαφέρει από τις προηγούμενες με εμφανή τα σημάδια της Prog (λέγε με Tool) εξέλιξης, πράγμα που μας κάνει ανυπόμονους για έναν καινούριο δίσκο ή μία ζωντανή εμφάνιση από τα μέρη μας.

Το “Dogs of War” ξεδιπλώνει μία καινούρια και ευαίσθητη πτυχή τους, με αυτήν την αργόσυρτη ψυχεδελική ανάταση που πραγματοποιείται, , και που θα αρέσει πολύ και για το οποίο θα έρθουν κοντά πολύ άνθρωποι για να το μοιραστούν μαζί με το κατάλληλο απεριτίφ..!!

Εν κατακλείδι αυτή η νέα συνεργατική δισκογραφική δουλειά, είναι ό,τι καλύτερο έχεις ακούσει πρόσφατα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ιδίωμα, και αν δεν την “ακούσεις” από την μουσική, τότε προσπάθησε να πεις μερικές φορές τον τίτλο στα γρήγορα…και τότε θα την “ακούσεις” για τα καλά…

Facebook: https://www.facebook.com/NebulaBand
https://www.facebook.com/BLACKRAINBOWSROCK
Bandcamp: https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/nebula-black-rainbows-in-search-of-the-cosmic-tale-crossing-the-galactic-portal

165

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 292 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...