MYSTIC PRIESTESS: “Part Time Punks Sessions”

EP

Είδος: Deathrock, Anarcho-Punk, Post-Punk
Εταιρία: Self-Released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Μαρτίου 2020

Υπάρχουν λόγοι πολλοί!
Υπάρχουν λόγοι πολλοί λέγω, να ασχοληθεί κανείς με τις Mystic Priestess.
Αρχικά, επειδή προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνες τους, αγνά τέκνα της DIY κουλτούρας. Δεύτερον, γιατί αποδεικνύεται έτσι, πως στο punk δεν χωρούν διακρίσεις φυλετικές, εθνικές, ή σεξουαλικού προσανατολισμού (και ο νοών νοείτω), και αν κάποιος προσπαθεί να προωθεί κάτι αντίθετο υπό την ασπίδα του είδους, θα πρέπει να εκδιώκεται μακριά από τις τάξεις του.

To “Part Time Punks Sessions” είναι το τρίτο ΕΡ που κυκλοφορούν οι Καλιφορνέζες και ηχογραφήθηκε για αρχειακούς σκοπούς του ραδιοφωνικού σταθμού KLXU και της εκπομπής του που φέρει τον τίτλο του ΕΡ. Ηχογραφήθηκε ζωντανά στα Cave Studios του Los Angeles και αυτό πιστεύω ήταν που έδωσε “ζωντάνια” πραγματική στα τραγούδια των Mystic Priestess.

Σίγουρα, μια από τις βασικές τους επιρροές είναι οι Siouxsie and the Banshees, οι οποίοι έχουν μεταλαμπαδεύσει ιδανική ποσότητα post-punk μαυρίλας και γοτθικής συμπεριφοράς στις τέσσερις μουσικούς.
Αν όμως, είσαι φίλος της punk προσέγγισης των Tsol και της τραχύτητας των Christian Death, σίγουρα θα βρεις έξτρα ενδιαφέρον στο εγχείρημα αυτό.

Η χρήση του σαξοφώνου είναι εκείνη που ίσως, κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα τη μουσική των Mystic Priestess, που δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αλλά είναι βέβαια, καλογραμμένη, καθώς και όμορφα και παθιασμένα μεταφερόμενη σε αυτό εδώ το ΕΡ. Η ποιητική διάθεση των φωνητικών που έχουν μια γοητευτική επιθετικότητα, είναι που κάνει τα έξι κομμάτια του “Part Time Punks Sessions” να σε μεταφέρουν σε μια περασμένη εποχή που το ύφος αυτό είχε κάνει το peak του, και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα και η ατμοσφαιρική παραγωγή του.

Ένα μικρό διαμαντάκι για τους φίλους της post-punk, οι οποίοι αν θέλουν να το προσθέσουν στη συλλογή τους σε φυσική μορφή, πρέπει να σπεύσουν. Μόνο 300 κόπιες σε μωβ κασέτα είναι διαθέσιμες, οι άλλοι θα αρκεστούν στην ψηφιακή του έκδοση.

Punk on, Sisters!

Facebook: https://www.facebook.com/MysticPriestess777
Instagram: https://www.instagram.com/mystic.priestess/
Bandcamp: https://mysticpriestess.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/15TTtgdFGt0aSHXN6tCw9T

467

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.