MYSTERIZER: “The Holy War 1095”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Σεπτεμβρίου 2021

Μια νέα μπάντα φέρνει αυτό το μήνα στο προσκήνιο η Rockshots Records, τους Mysterizer από την Φινλανδία. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2018 με το EP “Tales from the Mystery Days” και κυκλοφόρησε το 2019 το πρώτο του full length δίσκο, το “Invisible Enemy”. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχασαν τον καιρό τους στην «καραντίνα» και φέτος κυκλοφορούν το δεύτερό τους album, το “The Holy War 1095”.

Ο τίτλος του CD όπως και του ομότιτλου τραγουδιού αναφέρονται στην Α΄ Σταυροφορία στους Αγίους Τόπους. Γενικά οι Mysterizer εμπνέονται από ιστορικά θέματα όπως το κάψιμο των μαγισσών, η διάβαση του Ρουβίκωνα από τον Ιούλιο Καίσαρα, η γενοκτονία των αυτόχθονων Αμερικανών, ακόμα και η μάχη που δίνουμε με τον Covid-19. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα περισσότερα τραγούδια να ακούγονται αρκετά επικά, με τους Φινλανδούς να πετυχαίνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα χωρίς να γίνονται γραφικοί. Οι Iron Maiden, Judas Priest, Accept αποτελούν σταθερούς πυλώνες στη μουσική τους και οι Stratovarius, Helloween «παίρνουν τα ηνία» στα πιο γρήγορα κομμάτια, με το συγκρότημα να φλερτάρει και με το power. «Δυνατό χαρτί» της μπάντας είναι η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες και μαζί με τα πλήκτρα χτίζουν ένα πολύ καλό μουσικό background. Επιπρόσθετα το “The Holy War 1095” διαθέτει και εξαιρετικά solo που ανεβάζουν αρκετά τις συνθέσεις. Μεγάλο βαθμό παίρνουν και στο songwriting, υπάρχουν αρκετές καλές ιδέες και όλα τα κομμάτια διαθέτουν ωραία ρεφραίν με «πιασάρικες» μελωδίες. “King Of Kings”, “Alea Iacta Est” και “Virus C” είναι από τα highlights του δίσκου, με τα υπόλοιπα τραγούδια να ακολουθούν από κοντά.

Συνοψίζοντας, το “The Holy War 1095” είναι μια άνω του μετρίου δουλειά με αρκετό μεράκι και ταλέντο και έχω την αίσθηση ότι οι Mysterizer είναι στο σωστό «μονοπάτι». Οι φίλοι του metal ακούστε το άφοβα.

Facebook: https://www.facebook.com/MysterizerFinnishmetalband/

488

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.