MY ENDLESS WINTER: “Modern Madness”

ALBUM

Είδος: Alternative rock / Pop
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2020

Νέο και πολύ καλό album από τους Θεσσαλονικείς My Endless Winter, μια μπάντα που κινείται σε απολύτως σύγχρονα ύδατα που θα μπορούσες να τα αποκαλέσεις alternative metal / heavy pop και σχήματα όπως οι Bring Me The Horizon και οι Linkin Park και με ατμόσφαιρες που μου έφεραν στο μυαλό τους ύστατους Anathema.

Oι My Endless Winter έχουν σίγουρα ως ατού το γεγονός ότι έχουν γράψει πολύ ωραία τραγούδια. Μελωδικά, με πιασάρικες μουσικές φράσεις, πολύ καλά ρεφρέν που τα ακούς και σου μένουν στο νου, με αέρα hit και με άριστη, τέλεια παραγωγή.

Κιθαριστικώς υπάρχει μια ελαφριά post αισθητική στις δομές οι οποίες αναμιγνύονται με τα distorted μέρη, τα keyboards έχουν μεγάλο μερίδιο στην διαμόρφωση των backgound των κομματιών (με μια αίσθηση που με παρέπεμψε στους θεούληδες Break My Fucking Sky), ρυθμικώς θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η ροή του “Modern Madness” είναι ιδανική για dance floor events (μιλάω για post-quarantine φάσεις πλέον) και χωρίς αδυναμίες φωνητικά που συμπεριλαμβάνουν και rap-οειδή έκφραση, διάσπαρτη ανάμεσα στην στιχουργική ερμηνεία.

Το “Street Lights” μου θύμισε μπάντες όπως οι The Red Jumpsuit Apparatus, πολύ καλό τα “Now or Never”, “Run” και “Code Red”, εξαιρετικό το “November” αλλά και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια που διατρέχουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας για το συγκεκριμένο στυλ το οποίο, κακά τα ψέμματα, έχει υπερκορεστεί αν και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία κυρίως στην εκείθε όχθη του Ατλαντικού, που άλλωστε είναι και η γενέτειρά του.

Συνολικά πρόκειται για πάρα πολύ καλή δουλειά η οποία απευθύνεται στους fans κυρίως των νέων γεννεών (οι “παλαίουρες” λογικά θα το σνομπάρουν γιατί “δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά”, είναι γνωστό αυτό). Επαγγελματική παρουσίαση των ιδεών τους, τεχνολογικά απολύτως συμβατό με τον modern ήχο που επικρατεί στην “power” pop / rock σκηνή και σίγουρα τα μέλη της μπάντας δικαιούνται να φιλοδοξούν με το υλικό που παρήγαγαν. Αν είστε του ρεύματος τσεκάρετε, σίγουρα θα τους συμπαθήσετε οι “μοντέρνοι”.

Facebook: https://www.facebook.com/myendlesswinter

Official website: http://www.erasingsummer.com/

575

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.