MONDO GENERATOR: “Shooters Bible”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2020

Εκείνη την εποχή θυμάμαι, ο κυβερνήτης είχε απαγορέψει την οπλοφορία. Για να μπορώ όμως, να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τον οίκο του Θεού, είχα αναγκαστεί να κρύψω το μικρό μου εξάσφαιρο, μέσα στις σελίδες της Αγίας Γραφής. Ποιος να φανταστεί άλλωστε πως ο Πάστορας είναι γρήγορο πιστόλι!

Επιτρέψτε μου, αυτόν τον παράδοξο πρόλογο, αλλά ο “χαμένος” δίσκος των Mondo Generator, “Shooters Bible” και το όμορφο western εξώφυλλο του, με ενέπνευσαν σε συγγραφικό παραλήρημα. Έμπνευση επίσης, μου δίνει και η ορμητική αγάπη του θρυλικού πλέον, Nick Oliveri, για το rock.

Αφού η παρέα του, Mondo Generator κυκλοφόρησε το όμορφο νέο album της, “Fuck It” (review), η ιταλική εταιρία τους, Heavy Psych Sounds σκάβει στο παρελθόν της μπάντας, την περίοδο της κυκλοφορίας του “Hell comes to your heart” (2012) και μας προσφέρει το “Shooters Bible”. Η HPS έχει ξεσκονίσει πολλές φορές τα μουσικά κελάρια του Nick Oliveri, κυκλοφορώντας πέντε συλλογές με στιγμές από την καριέρα του Αμερικανού μουσικού και φέτος κάνει σκακιστική ρελάνς με τους Mondo Generator.

Δεν ξέρω όμως, αν θα έπρεπε να θεωρήσω το παρόν δισκίο ως επανακυκλοφορία ή ως κάτι τελείως καινούργιο, μιας που, αν και τα περισσότερα κομμάτια είχαν φτάσει στα αυτιά μας με το “Hell comes to your heart”, έχουν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση που τα νομίζεις για καινούργια.

Τα εν λόγω κομμάτια λοιπόν, επαναμιξάρονται και επαναμαστερίζονται και παίρνουν αυτή την αλήτικη μορφή που έδωσε ο Nick και στα κομμάτια του “Fuck It”. Τα “Dead Inside”, “Invisible like the sky”, “Burn The Bridge” και τα υπόλοιπα, ακούγονται πιο γκαζιάρικα, έχοντας λάβει μια punk rock περιποίηση που τόσο πολύ ταιριάζει στα φωνητικά του Nick Oliver.

To κερασάκι στην τούρτα είναι η διασκευή του “Dog Food” (Iggy Pop) που θα κάνει το “Shooters Bible”, τόσο απαραίτητο στους ολιβερικούς, αλλά θεωρώ πως είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για κάποιον που δεν ξέρει το ποιόν του κυρίου Oliveri, να το ανακαλύψει. Εξάλλου, με αυτό το album επαναπροσδιορίζει τον ίδιο του τον εαυτό.

Yo quiero mucho!

Facebook: www.facebook.com/officialmondogenerator
Bandcamp: mondogenerator.bandcamp.com
Instagram: www.instagran.com/mondogenerator
Twitter: twitter.com/mondogenerator_ & twitter.com/nickoliveri

544

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.