MONARCH: “Future Shock”

ALBUM

Είδος: Thrash/heavy metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Απριλίου 2021

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Monarch, πρόκειται για κάτι Αμερικανούς thrash τυπάδες με αρκετό μουσικό θράσος, και αν και βρίσκονται για 13 συναπτά έτη στο χώρο της «σκληρής» μουσικής, έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν μόλις ένα EP και ένα δίσκο, τα οποία όμως δείχνουν ότι δεν συμβιβάζονται μουσικά, επιδιώκοντας το δικό τους ύφος. Το “Future Shock” πέρα από το δεύτερο album τους, είναι ακόμη μία δήλωση της μπάντας ότι δεν μπαίνει σε «καλούπια», προσπαθώντας να «ταράξει τα νερά» με το δικό της τρόπο.

Καταρχάς, παίρνοντας στα χέρια σας το δίσκο των Monarch καταλαβαίνετε από το εξώφυλλο και μόνο ότι κάτι “κακό” υπάρχει εδώ μέσα. Και όταν λέω “κακό”, για αυτό μην παρεξηγηθώ, εννοώ κάτι το «επιθετικό», κάτι το σαγηνευτικά τρομακτικό, κάτι που θα μπορεί να σε κρατήσει «γαντζωμένο» ακούγοντάς το. Ακόμη, αν γίνεις πιο παρατηρητικός, ίσως αντιληφθείς ότι οι Αμερικανοί thrashers έχουν καταφέρει να συνδυάσουν το παρελθόν, το παρόν και μάλλον το μέλλον της thrash κουλτούρας στο “Future Shock”. Και όλα αυτά, μόνο από το εξώφυλλο!
Πηγαίνοντας στο καθαρά μουσικό κομμάτι του δίσκου, οι Monarch καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα δικό τους thrash μουσικό «σύμπλεγμα», βασισμένο μεν στα παρελθοντικά “bay area” χρόνια, «μπολιασμένο» δε με κάποια heavy και groove metal περάσματα, όπως και κάποιες μοντέρνες φόρμες του παρόντος. Θα τολμήσω να πω ότι οι Αμερικανοί thrashers μάλλον ακούγονται σαν το thrash του μέλλοντος, χωρίς να θέλω να φανώ ιερόσυλος ή ακόμη και υπεραισιόδοξος. Αυτό όμως που θα σου κάνει το «κλικ» σίγουρα, είναι αυτό το πάντρεμα των επιθετικών thrash riffs με τα heavy μελωδικά solos, που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό.

Αν ψάχνεις να βρεις ακόμη τι σημαίνει η μουσική των Monarch, νομίζω ότι στα τρία πρώτα κομμάτια θα βρεις το «ζουμί» της υπόθεσης. Τα “Blast The Seed”, “Khaos Warrior” και το ομώνυμο “Future Shock”, κουβαλούν όλην αυτή τη thrash-ίλα των Αμερικανών, πατούν στα groove όρια των Pantera και Machine Head, ενώ στα solos θυμίζουν εποχές ’80s με heavy φόρμες. Ακόμη τα “Shred Or Die!” και “Swarm οf the Whorenet”, θα σου τσιτώσουν το μεταλλικό σου «είναι», ενώ και το επικό “Metal Soul” ίσως αποτελέσει τον thrash metal ύμνο του μέλλοντος.

Το “Future Shock” είναι ένα thrash metal album που θα καταφέρει να σε κερδίσει από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Οι επιπλέον ακροάσεις είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις το μουσικό ποιόν των Monarch, όπως επίσης και την αναγκαιότητα ύπαρξης μπαντών με τέτοιο μουσικό θράσος, ώστε να εξελιχθεί προς το καλύτερο η μουσική που γουστάρουμε. Για μένα το “Future Shock” παίρνει άριστα και θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα από τα albums της χρονιάς στο χώρο του. Ενδείκνυται για headbanging, «άρρωστα» mosh pit και wall of death.

Facebook: https://www.facebook.com/MonarchThrash

1004

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.