MOLLO RILLA: “Viva El Camino”

ALBUM

Είδος: Alternative Metal
Εταιρεία: Seeing Red Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου 2020

Έναν χρόνο αφού ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος μοιράστηκε μαζί σας την άποψη του για το ομώνυμο ντεμπούτο των Mollo Rilla (διαβάστε εδώ), ήρθε η δική μου σειρά να διατυπώσω τη δική μου για το νέο, δεύτερο, album τους.

Στην προηγούμενη τους προσπάθεια, ήταν εμφανής η αδυναμία του σχήματος για τους Queens of the Stone Age, παρόλ’ αυτά το “Mollo Rilla” είχε μια πολυσυλλεκτική μορφή. Garage στοιχεία, μπαλάντες που θα έκαναν τον Leonard Cohen περήφανο, μυρωδιά από Jeff Buckley, ακόμα και στιγμές Simone-ικού blues (εκ της Nina Simone, βεβαίως βεβαίως).

Από ό,τι φαίνεται, προσπαθούν πλέον να περιορίσουν λίγο τις επιρροές τους και να εμβαθύνουν στον ήδη υπάρχον, progressive πυρήνα τους.
Και έτσι, κρατώντας την μεγάλη τους αγάπη για τους QOTSA, περνούν σε μια alternative metal φάση, που αντανακλά στον ήχο τους τους System of a Down, με ειδική μνεία στα φωνητικά του Marco Ciofani, που δανείζονται από την τεχνοτροπία του Serj Tankian. Επιπλέον, να βάλουμε και κάποια φωνητικά γυρίσματα που θυμίζουν Thom Yorke.

Με αυτά στο μυαλό και με μπόλικο προοδευτισμό μοιρασμένο από άκρη σε άκρη του “Viva El Camino” (πιάνο, σαξόφωνο, δεν κωλώνω πουθενά, ασούμε), οι Mollo Rilla είναι ένα από τα σχήματα που θα πρέπει να τσεκάρουν όσοι αρέσκονται, σε υπέροχες γιούχου προσπάθειες, που κοιτούν ψηλά, εκεί που στον θρόνο τους κάθονται οι Faith No More.

Εξαιρετική παραγωγή (του Andrew Murdock, που έχει συνεργαστεί με Godsmack και Avenged Sevenfold.) για μια μουσική που σου απαγορεύει να βαρεθείς και σου γεννάει προσδοκίες για το μέλλον της μπάντας, συγκλονίζοντας σε με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

Το δεύτερο βήμα των Αμερικανών είναι πιο σίγουρο και πιο σταθερό, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει σιγά σιγά την προσωπικότητα της μπάντας!
Φοβερά φωνητικά στο σύνολο τους, τραγούδια που το καθένα έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει, από jazz bass slapping, σε rockabilly μελωδίες και neo soul ρομαντισμό, και που δεν θέλουν να περιορίσουν το target group των συνθετών τους.

Ζήτω ο δρόμος, θα φωνάξω και εγώ, δίνοντας δαγκωτή την ψήφο εμπιστοσύνης μου στους Mollo Rilla!

Official site: https://www.mollorilla.com/
Facebook: https://www.facebook.com/mollorilla
Instagram: https://www.instagram.com/mollorilla/
Bandcamp: https://mollorilla.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4Rm35HlFV6IwL3e5w6zDx3

972

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.