METAL UNION FEST AGRINIO 2024: Με Rhapsody of Fire, Villagers of Ioannina City, Praying Mantis, Sakis Tolis κ.α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λέσχη Φίλων Hard Rock & Heavy Metal Μουσικής “METAL UNION”, είναι στην ευχάριστη θέση να διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Metal Union Festival – Agrinio υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου. Σας περιμένουμε το διήμερο 30 – 31 Αυγούστου 2024, για να απολαύσουμε από κοντά ένα show με κορυφαία σχήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Το πρόγραμμα του Metal Union Festival – Agrinio:
       Παρασκευή 30/8/2024                                                      Σαββατο 31/8/2024
            Rhapsody of Fire                                                        Villagers of Ioannina City 
             Praying Mantis                                                                    Sakis Tolis
               Silent Winter                                                                   Silent Wedding
                 Aetherian                                                                       Valiant Sentinel
                 Blazing Light                                                                 Burning Skulls

Day 1, 30/08

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ανοίγουν οι Αγρινιώτες BLAZING LIGHT οι οποίοι θα αποδώσουν το δυναμικό κλασσικό female fronted heavy metal τους, εν αναμονή της πρώτης τους δουλειάς. 

Στη συνέχεια θα πάρουν τα σκήπτρα οι Αθηναίοι AETHERIAN με το μελωδικό τους death metal και την δεκαετή δισκογραφική τους εμπειρία. Highlight του γκρουπ σίγουρα η φετινή τους εμφάνιση ως support στους θρυλικούς Wayfarer. 

Τρίτο κατά σειρά γκρουπ, η καλολαδωμένη power metal μηχανή που ακούει στο όνομα SILENT WINTER, παλιοί γνώριμοι της πόλης και οι οποίοι δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στους φίλους του συγκεκριμένου ήχου. Με τον Mike Livas στη φωνή θα αποδώσουν ένα καυτό μείγμα από την πολύχρονη πορεία τους (πρώτο demo το μακρινό ομώνυμο Silent Winter το 1995), ενώ θα ακουστούν για πρώτη φορά κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους τον Οκτώβριο. Are you ready to shout the battlecry? 

Από την Αγγλία μας έρχονται οι θρύλοι του NWOBHM Praying Mantis μετά από πολυετή απουσία από το ελληνικό έδαφος σε μια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση στο Metal Union Festival. Ένα γκρουπ που σχηματίστηκε το 1974 από τα αδέρφια Troy, από τις τάξεις του οποίου πέρασε και ο κιθαρίστας των Iron Maiden Dennis Stratton καθώς και ο drummer Clive Burr, και έγραψε ιστορία σαν θεμέλιος λίθος του αγγλικού ήχου. 13 στούντιο άλμπουμ, 3 Live και 3 συλλογές μελωδικού hard rock/heavy metal είναι αρκετά για να καταδείξουν την αξία τους στη σκηνή, ενώ δισκογραφικά τους βρίσκουμε ακόμα ενεργούς να κυκλοφορούν φέτος το φανταστικό “Defiance”.

Headliners της πρώτης μέρας, οι Ιταλοί Power symphonic metallers Rhapsody Ov Fire. Μπροστάρηδες του συγκεκριμένου ήχου, με τον Alex Staropoli να εγγυάται ένα ταξίδι σε κόσμους φανταστικούς μέσα από κλασσικά άλμπουμ όπως το Legendary tales, Symphony of enchanted lands, Dawn of victory αλλά και από σύγχρονα αριστουργήματα, όπως το Dark wings of steel, Glory for salvation και το φετινό Challenge the wind, τα χαρακτηριστικά τους ηχοχρώματα θα μαγέψουν το μεταλλικό κοινό της πόλης και όχι μόνο.

 Day 2, 31/8

Από το Καρπενήσι έρχονται οι BURNING SKULLS και ανοίγουν την φλεγόμενη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ με δυναμικό heavy metal που φλερτάρει με το punk. Θα παίξουν κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ που γράφτηκε στην περίοδο της καραντίνας στην πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη μας.

Οι VALIANT SENTINEL του δικού μας Δημήτρη Σκόδρα συνεχίζουν, έχοντας στις πλάτες τους ένα φοβερό πρώτο άλμπουμ με συμμετοχή του Ripper Owens των KK Priest και του Fabio Lione των Angra στην ελληνική εταιρεία No Remorse Records. Αναμένουμε με ανυπομονησία και το δεύτερο άλμπουμ τους, με συμμετοχή του Zachary Stevens! Symphonic power metal at its finest!

Ό,τι και να πούμε για τους SILENT WEDDING είναι ανεπαρκές. Ο κόσμος της πόλης μας τους λατρεύει, τα 3 στούντιο άλμπουμ τους είναι διαμάντια του μελωδικού power metal, και δε βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε ύμνους όπως το Caught in the web, A dream of choices και πολλά άλλα. Είναι σίγουρο ότι με την εμφάνισή τους θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή της μεταλλικής μουσικής και όχι μόνο.

SAKIS TOLIS. Ένας τους πρωτεργάτες του σκοτεινού ήχου με το γκρουπ του στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, ο Σάκης Τόλης  θα εμφανιστεί ερμηνεύοντας κομμάτια από την προσωπική του δουλειά Among the fires from hell,  ενώ από το set list φυσικά δε θα λείπουν οι εκπλήξεις. Αναμένουμε με ανυπομονησία!

Το φαινόμενο των VILLAGERS OF IOANNINA CITY έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό μουσικό ή συνοριακό. Με άλμπουμ στη Napalm Records, με χιλιάδες κόσμο να τραγουδάει στους ρυθμούς την παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου και του hard rock στις ανοιχτές εμφανίσεις τους, με ένα φαντασμαγορικό light show, οι VIC είναι εδώ για να μείνουν. Με μεγάλη χαρά τους υποδεχόμαστε στο φεστιβάλ μας μετά από απαίτηση αναρίθμητων οπαδών τους. Να είστε όλοι εκεί!  

342