MESSIAH: “Fatal Grotesque Symbols-Darken Universe”

EP

Είδος: Death/Thrash Metal
Δισκογραφική: High Roller Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Αυγούστου 2020

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του “old school” death/thrash metal! Και αυτό γιατί οι θρυλικοί Ελβετοί death/thrashers Messiah, επιστρέφουν και μάλιστα με διπλό δισκογραφικό “χτύπημα” μέσα σε ένα μήνα, καθώς πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα EP και ένα album. Το “Fatal Grotesque Symbols-Darken Universe” EP που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, φαίνεται να είναι μία πρώτη γεύση από το death/thrash “όλεθρο” που έχουν σκοπό να σπείρουν οι Ελβετοί το Σεπτέμβριο άμα τη κυκλοφορία του νέου τους full length δίσκου.

Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, και συγκεκριμένα από το 1984, οι Ελβετοί metallers παράγουν αν μη τι άλλο ποιοτικό death/thrash metal, συμβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους στη “μεγαλοποίηση” της σκηνής του ακραίου ήχου. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες που είχαν να κάνουν με hiatus, με αλλαγές μελών και άλλα, κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν 5 albums και αυτά μέχρι το 1994 και να αφήσουν και οι ίδιοι το στίγμα τους στη παγκόσμια σκηνή του death/thrash metal. Η πρώτη δισκογραφική κίνησή τους έπειτα από 25 και χρόνια, μάλλον μοιάζει ικανή να “κινήσει τα νήματα” στον ακραίο ήχο, να γεμίσει αισιοδοξία τους οπαδούς της μπάντας ανά τον κόσμο.

Το “Fatal Grotesque Symbols-Darken Universe” φαίνεται να μην το αγγίζει ο χρόνος όσον αφορά το που μπορείς να το κατατάξεις χρονικά. Είναι φανερή η αδυναμία της μπάντας στα ’80s και ’90s ηχητικά δεδομένα, όπου και μεγαλούργησε βέβαια, με αποτέλεσμα το EP να ακούγεται βγαλμένο από τις παραπάνω δεκαετίες. Ίσως αυτό που διαφέρει από τις τότε κυκλοφορίες του group και να θυμίζει κάτι από το σήμερα, είναι ο όγκος που έχει προσδώσει η παραγωγή και κάνει το δίσκο ακόμα πιο δυνατό, ακόμη πιο “σκοτεινό”.

Οι τρείς συνθέσεις του EP είναι μάλλον ένας συνδυασμός death και thrash metal χωρίς να μπορείς να διακρίνεις αν καταλήγουν σε κάτι από τα δύο. Η ηχητική ισορροπία τόσο του death όσο και του thrash υποβάθρου, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Ίσως αυτό που θυμίζει πιο έντονα death metal κομμάτι, να είναι το “Space Invaders” αλλά και πάλι το επιθετικό thrashy solo προς το τέλος του μάλλον σε γυρίζει πίσω στην πρότερη κατάσταση.

Ένα ακόμη πραγματάκι που σου προκαλεί την έκπληξη, είναι η άνεση του group να παράγει “old school” metal και κατ’ επέκταση “old school” feeling. Οι Messiah, ακόμη και 26 χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά τους, μοιάζουν να μην έχουν χάσει το δρόμο και μάλιστα με χαρά ανακαλύπτεις ότι δεν έχουν ξεφύγει ούτε βήμα από τις πρώιμες ιδέες τους. Οι Ελβετοί death/thrashers, μεταφέρουν αυτούσιο το κλίμα που επικρατούσε πίσω στα ’80s και ’90s και αυτό μοιάζει ικανό να τους καθιερώσει εκ νέου στις προτιμήσεις των οπαδών του είδους.

Το “Fatal Grotesque Symbols-Darken Universe”, είναι ότι πρέπει για “ορεκτικό” ενόψει ενός πολύ δυνατού από ότι δείχνει “πρώτου πιάτου”. Οι Messiah περίπου 30 χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά τους, δείχνουν και πάλι έτοιμοι να σπείρουν τη death-ίλα και τη thrash διάθεση και να κερδίσουν και πάλι μία θέση στις προτιμήσεις των οπαδών. Ένα δυνατό EP, σε ένα γεμάτο αντίξοες συνθήκες καλοκαίρι που μπορεί να δώσει τις λύσεις “δροσιάς” που αναζητάς τουλάχιστον μουσικά. Οι Messiah επέστρεψαν!

Facebook: https://www.facebook.com/MESSIAHthrashingmadness/

439

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.