MEIFU: “Haunted Dreams”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Doom
Εταιρεία: Argonauta Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Ιουλίου 2024

Οι Meifu προέρχονται από την Ιταλία και στις 5 Ιουλίου κυκλοφόρησαν το debut album τους με τίτλο: “Haunted Dreams”. Το album με καθήλωσε από την πρώτη στιγμή γιατί είναι ένα υπνωτικό, ψυχεδελικό doom πολύ ιδιαίτερο και αγγίζει τα όρια του occult σαν αίσθηση και όχι σαν θεματολογία. Τα γυναικεία φωνητικά ακολουθούν μια λογική mantra ή καλύτερα chanting και ενώ στην αρχή μου φάνηκαν περίεργα, μετά από κάποιες ακροάσεις ήταν σχεδόν εθιστικά. Το “Haunted Dreams” είναι απόκοσμο και soundtrack ρετρό ταινίας τρόμου.

Το άλμπουμ ανοίγει με το instrumental κομμάτι “Cubensis”, ένα πρελούδιο που θέτει τα θεμέλια για την ηχητική ατμόσφαιρα που θα ακολουθήσει. Η επιλογή της σειράς των κομματιών έγινε πολύ προσεχτικά καθώς εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο που είτε βυθίζουν στην ατμόσφαιρα είτε κάνουν ένα ξέσπασμα τη στιγμή που το είχα ανάγκη. Τα φωνητικά της τραγουδίστριας όταν μπαίνουν στα κομμάτια ένιωσα ότι ξεκινούν ένα ανίερο τελετουργικό, δίνοντάς μου μια μυστικιστική ατμόσφαιρα αλλά όχι με σκοπό να σοκάρει. Ο ήχος των Meifu είναι ένα ταξίδι μέσα από διαφορετικές διαθέσεις και ρυθμούς, από τους αργούς, μελαγχολικούς ρυθμούς μέχρι την εκρηκτική, ψυχεδελική κορύφωση. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των riff και του rhythm section είναι αριστουργηματική, δημιουργώντας ένα ηχοτοπίο με μελωδίες που μένουν στον ακροατή ακόμα και όταν κλείσει τα ακουστικά.

Ενώ το album είναι αναμφίβολα ένας θρίαμβος του psychedelic doom, κάποιες λεπτομέρειες στην παραγωγή δεν βοήθησαν το τελικό αποτέλεσμα. Τα φωνητικά, αν και υποβλητικά, είναι κάπως θαμμένα στη παραγωγή\μίξη και δεν αναδεικνύει όλο το εύρος τους αλλά και πολλές φορές με κούρασε προσπαθώντας να τα ακούσω καλύτερα. Επίσης, θεωρώ ότι “Haunted Dreams” απευθύνεται σε μυημένους στον ήχο και όχι σε ευρύτερο κοινό. Είναι gatekeeping psychedelic doom, οπότε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και το distorted μπάσο, ίσως φανούν λίγο ξένα σε όσους δεν έχουν αρκετή επαφή με το συγκεκριμένο είδος.

Οι Meifu κατάφεραν να φτιάξουν ένα συναρπαστικό album το οποίο άκουγα ξανά και ξανά. Είναι πολύ όμορφο να έρχονται στα χέρια μας album τα οποία ενώ υπηρετούν έναν ήχο χιλιοπαιγμένο, έχουν ένα δικό τους χαρακτήρα και δεν αισθανόμαστε. Αν απολαμβάνεις να ακούς Electric Wizard και Sleep τότε σίγουρα το “Haunted Dreams” θα το απολαύσεις και θεωρώ ότι θα μείνει για αρκετό καιρό στα ακουστικά σου. Το “Haunted Dreams” είναι το psychedelic doom το ορθόδοξο.

Facebook: https://www.facebook.com/Meifu1724
Bandcamp: https://meifu1.bandcamp.com/

319
Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 172 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.