MEGATON SWORD: “Blood Hails Steel – Steel Hails Fire”

ALBUM

Είδος: Epic Heavy Metal
Δισκογραφική: Dying Victims Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Αρκετά ορμητικοί αποδεικνύονται οι Ελβετοί επικάδες Megaton Sword αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη κυκλοφορία του πρώτου τους ep “Niralet” έχουν έτοιμο το πρώτο τους full length album “Blood Hails Steel – Steel Hails Fire”, το οποίο περιλαμβάνει 8 νέα κομμάτια. Οι Megaton Sword φιλοδοξούν να κάνουν το μπαμ στο χώρο όπως είχαν κάνει και οι Eternal Champion πριν λίγα χρόνια.

Όπως στο “Niralet” έτσι και στο “Blood Hails Steel – Steel Hails Fire” οι Ελβετοί τραγουδούν για ξεχασμένους ήρωες και κόσμους , αποδίδοντας σεβασμό στα μεγάλα συγκροτήματα του Epic Metal, με τη διαφορά ότι στο φετινό τους πόνημα φαίνεται ότι αποκτούν ένα πιο προσωπικό ήχο, εξέλιξη ικανή να τους οδηγήσει στην ελίτ των νέων συγκροτημάτων της σκηνής. Η παραγωγή είναι πολύ καλύτερη και ο ήχος πλέον είναι αντάξιος των πολεμικών διαθέσεων της μπάντας, Επίσης εμφανής είναι και η βελτίωση στο songwriting με τα επαναλαμβανόμενα μουσικά θέματα να έχουν μειωθεί, τα τραγούδια είναι πλέον πιο σύνθετα και τα solo πιο δουλεμένα. Οι Ελβετοί πλέον έχουν εξελιχθεί σε μια πολεμική μηχανή που δεν χαμπαριάζει τίποτα.

Το “Blood Hails Steel – Steel Hails Fire” ξεκινάει θριαμβευτικά με τον ομότιτλο, φλεγόμενο σαν τον κόσμο της Niralet, ύμνο. Εισαγωγή που θυμίζει παλιούς καλούς Iced Earth, καλπάζων riff στο καπάκι και full επικούρα, ένα τραγούδι που για 6,5 λεπτά σε βάζει κατευθείαν στο πεδίο της μάχης.

Ακολουθεί το φοβερά ανεβαστικό και άκρως συναυλιακό, το χαρντροκάδικο “Verene”, τραγούδι που δείχνει ότι οι Ελβετοί δεν είναι μονοδιάστατοι. Το σερί ύμνων συνεχίζεται με το πολεμικό “In the Black of Night”, εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Megaton Sword δεν αστειεύονται. Αυτή η τριάδα τραγουδιών είναι εξαιρετική και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συνθέσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα είναι για πέταμα. Κομμάτια για παράδειγμα όπως το θρηνητικό “General Bloodlust” και ο οδοστρωτήρας “Wastrels” δείχνουν το βάθος του δίσκου. Αρκετά καλός στα καθήκοντα του είναι και ο τραγουδιστής Uzzy Unchained, ερμηνεύει με πάθος και είμαι σίγουρος ότι όσο περισσότερο θα εξασκεί την ιδιαίτερη φωνή του τόσο θα γίνεται καλύτερος.

Η νέα δημιουργία των Megaton Sword με άφησε αρκετά ικανοποιημένο, Μου παρουσίασε μια μπάντα που έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και με προοπτικές να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο γραφικά ακούγονται τα ψευδώνυμα που έχουν επιλέξει οι Ελβετοί, τόσο σοβαροί στέκονται σαν μπάντα. Οι φίλοι του επικού ήχου επιβάλεται να ακούσουν το “Blood Hails Steel – Steel Hails Fire”.

Facebook: https://www.facebook.com/megatonsword

473

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.