MEAT INJECTION: Κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To darkwave-electro, synthwave, post punk σχήμα των Meat Injection παρουσιάζει το πρώτο του album με τίτλο “System Anomaly” που κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου του 2020 από την Wave Records [Βραζιλία] κι αποτελείται από 10 κομμάτια. Το άλμπουμ δημιουργήθηκε κυρίως από την ανάγκη να εκφράσει η μπάντα το παράδοξο της εποχής μας, όπου το εγώ κυριαρχεί στην καθημερινότητα, ενώ η αγάπη κι η συμπόνια αποτελούν πλέον γραφικές συμπεριφορές αδυναμίας. Αυτή η διάχυτη δυστοπία είναι που μας πλημμυρίζει μ’ ένα συναίσθημα εγκλωβισμού αλλά και μιας λαχτάρας να διαλύσουμε τις αλυσίδες των ψεύτικων αναγκών και να αντικρύσουμε την ψυχή μας και πάλι ειλικρινά. Σαν τη θάλασσα. To “System Anomaly” ηχογραφήθηκε στα Soundcave Studios, στην Αθήνα, σε παραγωγή Nikolas ”The Mute” Chalntoupis o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη και το Mastering. Το artwork επιμελήθηκε ο Teokon. Μπορείτε να το ακούσετε, να κατεβάσετε το Digital Audio, όπως και να παραγγείλετε το Compact Disc από την επίσημη σελίδα των Meat Injection στο Bandcamp και μέσω του DistroKid.

System Anomaly Track list:

  1. System Anomaly
  2. Dead Santa
  3. Chemical Romance
  4. Last Endlessly Lust
  5. A Heart Made Of Sand
  6. A Touch In The Dungeon
  7. Deadly Horny Priest
  8. Chaotic Ride
  9. Blackout Sentiment
  10. Time Infection

“Α Heart Made Of Sand” | το κομμάτι αυτό εκφράζει την ανάγκη να κρατάμε την καρδία μας δυνατή κι ολόκληρη δίχως να γίνεται κομμάτια, χαλίκι και τελικά άμμος και σκόνη μέσα από τις δοκιμασίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην απρόβλεπτη και συχνά παρανοϊκή καθημερινότητα μας.

“A Touch In The Dungeon” | Οι στίχοι αυτού του τραγουδιού απευθύνονται στην εποχή που ήμασταν ακόμη παιδιά και δεν νιώθαμε φόβο, ζούσαμε τις πιο ανέμελες στιγμές μας, λερωνόμασταν με χώμα, αφήναμε τις σταγόνες της βροχής να πέσουν πάνω μας. Νοσταλγία κι απελευθέρωση είναι τα συναισθήματα που κατοικούν στην ψυχή και το νου και είναι αυτά που μας τραβούν απ’ το σκοτάδι.

”System Anomaly’ | Εκεί όπου ο έρωτας δεν έχει λογική ξυπνάνε οι πιο κρυφές του σκέψεις και επιθυμίες, εκεί όπου τα βαθύτερα ένστικτα του χάνουν τον έλεγχο, μπερδεμένος έρωτας γεμάτος εξάρτηση κι αμφιβολία.

”Chaotic Ride” | Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων κουβαλάει στερεότυπα και καθωσπρεπισμό, καλούπια που δεν είναι εφικτό να σπάσει κάποιος αν δεν προσπαθήσει πραγματικά να αλλάξει τον εαυτό του χάνοντας την αξιοπρέπεια και την πίστη του, η πεποίθηση του πως πρέπει να είναι το καλό παιδί τον οδηγεί σε μια χαοτική βόλτα χωρίς επιστροφή.

Record Label: Wave Records (Brazil)
Promotion: Enter Events (www.enterevents.gr)

Credits

Καλλιτέχνης: Meat Injection
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Ιουνίου, 2020
Παραγωγή: Νικος Χαλντούπης και Meat Injection
Μουσική: Δημητρης Κατσικάδης
Στίχοι: Κλεοπάτρα Κάϊδου

Κιθάρα/ Μπάσο: Δημητρης Κατσικαδης
Φωνητικά: Κλεοπάτρα Κάϊδου

Artwork: Θεοδωρος Κονταξης (Teokon)
Φωτογράφιση: Anthony David Photography
Ηχογράφηση: Soundcave Studios
Μίξη & Mastering: Νικος Χαλντούπης ( Nikolas ”The Mute” Chalntoupis)

Λίγα λόγια για τους Meat Injection

Οι Meat Injection αποτελούν ένα darkwave-electro, synthwave, post punk σχήμα που σχηματίστηκε το 2016. Η γεμάτη πάθος και λυρισμό φωνή της Κλεοπάτρας Κάϊδου ενώνεται με τις synth & darkwave συνθέσεις του Δημήτρη Κατσικάδη και δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Η μουσική τους διακατέχεται από μια ατμόσφαιρα σπαραγμού κι εσωτερικής αναζήτησης. Μιας κραυγής η οποία προσπαθεί να μας λυτρώσει από τα παράδοξα αδιέξοδα της σύγχρονης ζωής. Οι χροιές των συνθεσάιζερ είναι ελκυστικές, σκοτεινές και τα νευρικά ρυθμικά μέρη του μπάσου και των τυμπάνων αποπνέουν μια απόκοσμη ενέργεια. Τα φωνητικά στις συνθέσεις τους είναι παθιασμένα και γεμάτα λυρισμό με συχνά δυστοπικά ξεσπάσματα. We darken your soul. Dance with us.
Τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “System Anomaly” από την Wave Records [Brazil]. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο EP: “Death For Fun” [2016] από την In Club Records [Peru] και “Hang Me Love Me” [2017- Self Released].
Βασικές επιρροές τους οι: Prodigy, Clan Of Xymox, Joy Division, Wipers, She Past Away, Marilyn Manson, Rammstein μεταξύ άλλων. Έχουν εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως οι Bleib Modern κι έχουν μοιραστεί τις μουσικές τους στο Park Festival, Future Sonic Festival, BlackRose Festival.

Meat Injection | Band Members
Cleopatra Kaidou
Dimitris Katsikadis

Meat Injection Hyperlinks

Buy/ Stream on your choice of platform:
Bandcamp: https://meatinjection.bandcamp.com/album/system-anomaly
DistroKid: https://distrokid.com/hyperfollow/meatinjection/system-anomaly

Official Pages
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/meatinjectionband/
Official Bandcamp Page: https://meatinjection.bandcamp.com/
Official You Tube Page: https://www.youtube.com/c/MeatInjection
Official Instagram Page: https://www.instagram.com/meatinjectionband/
Official Spotify Page: https://open.spotify.com/artist/3QRZdCIKX2q5zDlbIpqEMP

Official Video Clip:

Chaotic Ride: https://www.youtube.com/watch?v=LLFPCiYE-sM&t=7s
Black Out Sentiment: https://www.youtube.com/watch?v=mgNmYjAy68M

Live Performance Video:

Blackout Sentiment |Live @ Second Skin Club: https://www.youtube.com/watch?v=he5rzVdvRcQ
Dead Santa | Live @Chimeres.Space, Future Sonic Festival
https://www.youtube.com/watch?v=vQbMVsjEQOc

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Άγγελος Παπαπετρίδης, Enter Events
T: 210 – 6435284 | Mob: 0030 – 6946826531
Mail: apapapetridis@gmail.com – press@enterevents.gr