MAYHEM: “Atavistic Black Disorder/Kommando”

EP

Είδος: Black metal
Δισκογραφική: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Ιουλίου 2021

Αν έλεγα πως περίμενα πως και πως το νέο EP των Νορβηγών θα έλεγα ψέματα, η αλήθεια είναι πως οι τελευταίες τους, μετά-Blasphemer κυκλοφορίες με έχουν αφήσει κατά κύριο λόγο ψιλοαδιάφορο, αν και η αλήθεια είναι πως βρήκα το “Daemon” αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το μέτριο κατ’ εμέ “Esoteric Warfare”. Κρατούσα λοιπόν αρκετά μικρό καλάθι αλλά ξέρετε κάτι, τελικά ψιλογέμισε.

Όχι πως μιλάμε για κάτι συνταρακτικό, αλλά τα 3 νέα κομμάτια με ικανοποίησαν πλήρως, και αυτό το ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι πρόκειται για ότι πιο Thorns έχουν βγάλει ποτέ οι Mayhem, σοβαρά, χωρίς να είναι τελείως κλώνοι (ευτυχώς, και σιγά μην μπορούνε κιόλας) σε σημεία περίμενα να πεταχτεί ο Aldrahn. Το κατά πόσο αυτό θα δούλευε σε ολοκληρωμένο άλμπουμ βέβαια δεν το γνωρίζω, έχω κάποιες αμφιβολίες, αλλά για EP αυτό το mood τους ταιριάζει και με το παραπάνω, οπότε από μένα παίρνουν ποδιά masterchef.

Το δεύτερο κομμάτι του EP δεν ξέρω πόση κριτική παίρνει, είναι λίγο πολύ 4 τυποποιημένες διασκευές σε γνωστά πανκ κομμάτια, το “In Defence of our Future” των Discharge, το “Hellnation” των Dead Kennedys (με φωνητικά από Maniac), το “Only Death” από Rudimentary Peni και το Commando από Ramones (με φωνητικά από Messiah, όχι αυτόν με την αφάνα ρε, τον καράφλα που πέρασε από τους Mayhem πριν ηχογραφήσουν ακόμα). Το κακό είναι πως από Mayhem περίμενα κάτι πιο περίεργο, ειδικά από διασκευή σε Rudimentary Peni με Attila στα φωνητικά, αλλά δεν, απλή εκτέλεση είναι όλα, το καλό είναι πως είναι εκτελεσμένα ωραία τουλάχιστον.

Καλή κυκλοφορία λοιπόν, όχι κάτι εξωπραγματικό, αλλά περνάει η ώρα ευχάριστα, και από Mayhem πλέον αυτό το θεωρώ καλό, ελπίζω να είναι σημάδι γενικής ανάκαμψης.

Facebook: https://www.facebook.com/mayhemofficial

838

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.