MASTER BOOT RECORD: “Personal Computer”

ALBUM

Είδος: Electronic Metal
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημερ. Κυκλοφορίας: 13 Μαΐου 2022

Οι Master Boot Record είναι ενα σημαντικό σχήμα στο avant garde, synth metal spectrum (τι;). Το βιογραφικό τους περιέχει αρκετά video game soundtracks, και αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε στο νέο τους album. Ο επερχόμενος τους δίσκος, “Personal Computer”, είναι ενα φλιτζάνι καφε με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη. Μια ιλλιγιώδης, χαοτική παντρειά επιστημονικής φαντασίας, retro computer αισθητικής, αλλα και Σκανδιναβικής μυθολογίας που απευθύνεται κυριως σε ένα κοινό που περιλαμβάνει από προγραμματιστές μέχρι anime fans, και όχι μόνο φυσικά.

Ο δίσκος ξεκινάει ακριβώς όπως τελειώνει, με τρομερή ενέργεια, την οποία διατηρεί καθ’ όλη την διάρκεια του. Ο ρυθμός είναι ο χαρακτηριστικός γρήγορος thrash metal ρυθμός που αρέσει στην νεολαία, δεν υπάρχει χρόνος για παύσεις και ηρεμία. Αν θέλαμε να κατατάξουμε το album σε κάποιο είδος, ίσως θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε synth metal, με αρκετά επικές τάσεις και φυσικά cyberpunk ατμόσφαιρα.

Τα έγχορδα όργανα είναι αρκετά χαμηλοκουρδισμένα και περισσότερο ρυθμικά παρά μελωδικά, δίνοντας μια djent χροιά, όμως τα synths βρίσκονται στο επίκεντρο, όντας η κινητήρια μελωδική παρουσία. Τα synth arpeggios φτάνουν και περισσεύουν. Όλοι οι ήχοι είναι τόσο γνώριμοι και νοσταλγικοί, αλλά έχουν ταυτόχρονα τόσο ενδιαφέρον και δεν είναι δυνατό να υπάρξει πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει, είναι ένα rollercoaster, όπως λέμε στο χωρίο.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, είναι η αποκλειστική χρήση ψηφιακών οργάνων . Η κιθάρα δηλαδή και το μπάσο είναι 100% ψηφιακά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη δισκογραφία της μπάντας. Ως αποτέλεσμα ο ήχος είναι αψεγάδιαστος, και έχει και το edge που χρειάζεται.

Αν και η χαοτική του δομή και το pacing του το καθιστά δύσκολο για συχνή ακρόαση, σίγουρα είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους της χρονιάς. Νέρντουλες, πιάστε τα γιοφύρια!

Facebook: https://www.facebook.com/masterbootrecordmusic

995

Avatar photo
About Πασχάλης Γιαμαλής 32 Articles
Περιγράφοντας τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο, ο παραπάνω αμφιταλαντεύεται μεταξύ διατήρησης του comfort zone του και εξερεύνησης νέων μουσικών ειδών και περιόδων. Μερικά από τα άλμπουμ - τοτέμ του ειναι τα Blood Mountain, Origin Of Symmetry, Pet Sounds, Astral Weeks, Still Life και In Rainbows. Περίπου θρησκευόμενος, καθώς προσεύχεται στον Stanley Kubrick.