MASTER BOOT RECORD: “Hardwarez”

ALBUM

Είδος: Industrial\Electronic Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου 2024

Ορίστε και μία περίπτωση album που ο ήχος τους δεν συνηθίζεται να έρχεται και πολύ συχνά στο email του rockway. Οι Master Boot Record (MBR) είναι ένα one-man project του Ιταλού Victor Love και το πάθος του για τους υπολογιστές αλλά και τη ρετρό πλευρά της κοινότητας, τον επηρέασε τόσο ώστε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο project βασισμένο στην αρχιτεκτονική των υπολογιστών και σε επίπεδο ήχου αλλά και τίτλων. Αισίως, στις 11 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε την νέα του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Hardwarez”, η οποία και αυτή κινείται χώρο του industrial και electronic metal.

H μουσική του MBR είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από την αισθητική της ρετρό τεχνολογίας και της cyberpunk κουλτούρας, ενσωματώνοντας συχνά θέματα και ήχους που θυμίζουν την πρώτη εποχή των υπολογιστών. Ο Viktor Love πριν δημιουργήσει τους MBR, συμμετείχε σε διάφορα άλλα project, όπως το industrial metal συγκρότημα Dope Stars Inc. και το ηλεκτρονικό project Hacking the Wave. Σε όλα τα project που συμμετείχε είχε κοινό παρανομαστή ο ήχος, έτσι και στο MBR συνεχίζει αυτό που δείχνει ότι αγαπάει αρκετά.

Όλοι οι τίτλοι του δίσκου έχουν να κάνουν με components ενός υπολογιστή όπως (MOBO, RAM, HDD κτλ.). Οι συνθέσεις είναι απλές και το σχεδόν Atari style του ήχου, κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον γιατί φέρνει μια νοσταλγία, ειδικά σε εμάς που προλάβαμε τα πρώτα βήματα των υπολογιστών, αλλά και είναι και αρκετά εύπεπτο. Έχουμε αρκετά παραδείγματα καλλιτεχνών που έχουν πειραματιστεί με το συγκεκριμένο είδος(π.χ. Perturbator), αλλά η νοσταλγία είναι ένα κομμάτι του ήχου και οι συνθέσεις δεν βασίζονται μόνο σε αυτήν.

Σε αρκετά σημεία ο Love άφησε τον εαυτό του να απολαύσει τον industrial ήχο και έδωσε στον δίσκο αρκετά ενδιαφέρουσες στιγμές. Ωστόσο, η ανάγκη του να δημιουργήσει ένα πολύ συγκεκριμένο project, νομίζω τον περιόρισε και δεν φαίνεται να κερδίζει συνολικά τις εντυπώσεις. Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας, το MBR είναι ένα album που θα δείξω σε έναν φίλο με τον ενθουσιασμό του tech geek αλλά όχι σαν μουσικόφιλος.

Official Site: https://mbrserver.com/
Facebook: https://www.facebook.com/masterbootrecordmusic

140
Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 180 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*