Marva Von Theo Full Band + Ghone: Ζωντανά στο Six Dogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Marva Von Theo Full Band Live at Six Dogs

  • Generative Visuals by St.atan + Opening Act by Ghone

Το dark electronic pop act της Αθηναικής σκηνής για πρώτη φορά σε ένα Full Band Οπτικοακουστικό Show γεμάτο ενέργεια.
// Full Band // Full Analogue // Full Visuals // Full Energy//

H μουσική σύμπραξη της Μάρβας Βούλγαρης και του Τεό Φοινίδη το 2017, οδήγησε σε δύο δίσκους («Dream within a Dream» 2018, και «Afterglow» 2021) που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, τις πολυδιάστατες, ευρηματικές συνθέσεις τους, τα εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και τους ιδιαίτερα μελαγχολικούς στίχους πάνω σε άκρως χορευτικά beats. Τραγούδια όπως το ‘Love’ , το ‘Ruins’ , το ‘Forever’ και το ‘Embrace this Madness’, συγκινούν και παρασύρουν ταυτόχρονα σε χορό.

Στο Six Dogs θα εμφανιστούν για πρώτη φορά Full band, με τους Βαγγέλη Τσιμπλάκη στα drums και τον Γιώργο Γαζή στο μπάσο, παρουσιάζοντας κομμάτια από την ως τώρα πορεία τους, παράλληλα με Lighting show και Generative visuals από τον St.atan που θα απογειώσουν την εμπειρία του Live.

Opening Act: Ghone

► Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
► Ώρα έναρξης: 21:00
► Χώρος: Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα
► Προπώληση εισιτηρίων στο Viva.gr : 8 ευρώ / Αγορά στην είσοδο: 10 ευρώ
►Facebook Event
Προτεινόμενα Videos: Ruins (Official Video) & Echoes of the Afterglow (Live Session)

MARVA VON THEO

Σκοτεινοί και ρυθμικοί, ταυτόχρονα όμως εσωστρεφείς, ονειρικοί και συναισθηματικοί, οι Marva Von Theo βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι της darksynth μουσικής προς την λαμπερή electropop, συνθέτοντας μία μουσική πολυδιάστατη, με εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις. Η συνολική αισθητική των ήχων και των μελωδιών τους καλύπτει ένα ευρύ και συχνά αντιφατικό φάσμα, που εμποτίζεται δημιουργικά με το ιδιαίτερα προσωπικό τους λεξιλόγιο. Αποστασιοποιημένοι από στιλιστικά δόγματα, αισθάνονται ελεύθεροι να πειραματιστούν και να προσδιορίσουν τον ήχο τους μέσα στον αχανή κόσμο της pop μουσικής.

Οι Marva Von Theo είναι παθιασμένοι, ανήσυχοι, θαρραλέοι, θορυβώδεις, επικίνδυνοι, εκλεπτυσμένοι, εύθραυστοι, μελαγχολικοί, σκοτεινά ρομαντικοί, συναισθηματικοί.

Σχηματίστηκαν το 2017 από την Μάρβα Βούλγαρη και τον Τεό Φοινίδη, δύο μουσικούς με κλασσική εκπαίδευση και έντονη πειραματική φύση, η οποία τους ωθεί στην αναζήτηση πολλών και ετερόκλητων ειδών μουσικής. Η Μάρβα έχει ως μουσικό υπόβαθρο το κλασικό πιάνο και το Jazz τραγούδι. O Τεό, εκτός από δεξιοτέχνης του κλασικού και Jazz πιάνου, είναι συνθέτης Contemporary μουσικής, έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο μουσικής και παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, και έχοντας στο ενεργητικό του έργα για μουσικά σύνολα και ορχήστρα.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Dream within a Dream”, κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή το 2018, ενώ σύντομα ακολούθησε η βινυλιακή έκδοσή του από την Shades of Sound/Wave Records το 2019. Ακολούθησε μία σειρά από singles όπως το ‘Embrace this Madness’(2019), ‘Forever’ (2020) ‘Ruins’(2020) και ‘Love’ (2021), που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το κοινό και οδήγησαν στη κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους “Afterglow” τον Φεβρουάριο του 2021.

Το 2018 επιλέχθηκαν από τον NIMPE (Network for the Internationalization of Music Producers in Europe) ώστε να παρουσιάσουν την μουσική τους Linecheck Festival στο Μιλάνο ενώ ήταν ανάμεσα στις 27 Ευρωπαικές μπάντες που διακρίθηκαν στα ΗΕΜΙ music awards το 2021. Έχουν εμφανιστεί σε αρκετές σκηνές και φεστιβάλ, με πιο γνωστά το Athens Music Week και το Athens Digital Arts Festival, ενώ έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Hooverphonic (BE), Motorama (RU) και Molly Nillson (DE).

–> https://marvavontheo.com
–> https://facebook.com/marvavontheo
–> https://www.instagram.com/marvavontheo

GHONE

Ghone, το ηχητικό όχημα εξερεύνησης του Γιάννη Κοντανδρεόπουλου, σε κίνηση από το 2011 από την ηλεκτροακουστική μουσική, την drone της Ασιατικής παράδοσης, τις ηχογραφήσεις πεδίου και τα προετοιμασμένα όργανα, στα modular synthesizers και τον καθαρό θόρυβο, χωρίς συγκεκριμένες στυλιστικές εμμονές ή όρια.

Αξιοσημείωτες στιγμές αυτού του ταξιδιού μέχρι στιγμής είναι σίγουρα η πρώτη του περιοδεία το 2011 στην Ανατολική Ευρώπη, ανοίγοντας για το καναδικό drone metal δίδυμο των Nadja, συνεισφέροντας αφηρημένο no-input θόρυβο στην ευρωπαϊκή περιοδεία της Rita Mosss το 2019 ως το τέταρτο μέλος του συγκροτήματος, η διήμερη ζωντανή αυτοπαραγωγική ηχητική εγκατάσταση που συνόδευσε το live-painting performance της εικαστικού Friki Crux το 2014, τη συμμετοχή του στο Fresh Music Festival στο ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος στην Αθήνα σε επιμέλεια του six d.o.g.s την ίδια χρονιά, το live sound design για την παράσταση των Πάνο Προφήτη και Δέσποινας Χαριτωνίδη στο 1ο Kantharos Gatherings σε επιμέλεια της Ελένης Τρανούλη στο Dexamenes Seaside Hotel το 2019, η τετραφωνική συναυλία με τον This Darkness Of Mine (γνωστός και ως Βαγγέλης Μόσχος) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2020 -σχήμα που αργότερα ονομάστηκε Atmides- και η συμμετοχή του στο Ametric Festival 2022 στα Χανιά πλάι σε ιστορικά ονομάτα του πειραματικού χώρου όπως οι Pan American και Rashad Becker.

Έχει συνεργαστεί με δισκογραφικές εταιρείες οι Coherent States, Submersion Records, Catch The Soap και Somehow Ecstatic, ενώ η πλειοψηφία της δουλειάς του είναι προϊόν αυτοέκδοσης σε ψηφιακή μορφή και και περιορισμένη χειροποίητη συσκευασία.

Επίσης, αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ορχηστρικού post/prog rock σχήματος Afformance από το 2004, ενώ η ενασχόλησή του με την εξερεύνηση του θορύβου ξεκινά από τους M5x6 το 2005 και στη συνέχεια με τα σχήματα Yassa και Holt. Παράλληλα δραστηριοποιείται στον χώρο των συναυλιακών παραγωγών με το όνομα Catch The Soap Productions από το 2007 καθώς και τον σχεδιασμό αφισών, εξωφύλλων και ρουχισμού.

Links:
–> http://ghone.bandcamp.com/
–> https://facebook.com/Ghone.temple
–> https://soundcloud.com/ghone-665453919
–> https://youtube.com/watch?v=3b1MgZXNDuY

536