MAMMOCK: “Rust”

ALBUM

Είδος: Noise Rock
Εταιρεία: Venerate Industries
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Νοεμβρίου 2022

Ακόμα και αν δεν ασχολείσαι με τα εγχώρια μουσικά τεκταινόμενα, όλο και κάπου θα έχεις ακούσει/διαβάσει το όνομα Mammock.

Οι Αθηναίοι Mammock σε αυτόν τον δίσκο απαρτίζονται από τους Γιάννη Αράπη (κιθάρα), Κλέαρχο Γρηγοριάδη (μπάσο), Βαγγέλη Δήμο (τύμπανα- πλέον έχει δώσει τη θέση του στον Δημήτρη Λειβαδιώτη), Ανδρέα Κουτσούκο (φωνητικά) και φαίνεται πως βάλθηκαν να γίνουνε η νέα μου αγαπημένη μπάντα. Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει πολύ προσεκτικά το ντεμπούτο τους “Itch” και αυτό από μόνο του είναι λόγος να αυτομαστιγωθώ την επόμενη Κυριακή σε κοινή θέα.
Και αυτό γιατί ο παρανοϊκός ήχος και η ακράτητη ενέργεια που βγάζει η μπάντα στο “Rust”, με γεμίζει από την κορφή ως τα νύχια με αδρεναλίνη και θετικά συναισθήματα.

Οι Jesus Lizard έχουν πάρει αγκαλιά τους Melvins, την ώρα που κρυφακούν κάποιον γείτονα να παίζει σε βινύλιο Jello Biafra and Nomeansno, και από αυτόν τον εναγκαλισμό προέκυψαν οι Mammock. Η φωνή του Ανδρέα είναι σαν μια Rollins-ική εκδοχή του Mike Patton, ο ήχος του μπάσου του Κλέαρχου με κάνει να χαμογελάω αφού το αγαπημένο μου όργανο παίρνει τη θέση που του αξίζει στη μίξη, ενώ τίποτα μέσα σε αυτόν τον δίσκο δεν είναι κοινότυπο. Ειλικρινά, στα αυτιά μου ακούγεται ως μοναδική συναστρία που θα χρειαστούν δεκαετίες για να τύχει πάλι και αναρωτιέμαι πως μπορεί να ακούγεται ζωντανά αυτό το αριστούργημα που γλείφει τα όρια του improvisation.

To δεύτερο βήμα των Mammock είναι τόσο σταθερό και τόσο αποφασιστικό που έχω την εντύπωση πως θα περάσει τα σύνορα με γδούπο. Όχι της χώρας. Του γαλαξία.

Το “Rust” είναι 34 λεπτά μουσικής αναρχίας. Μισή ώρα που κάνει τον εγκέφαλο σου άλυτο κύβο του Ρούμπικ. 7 κομμάτια που δεν χορταίνεις να ακούς. Αν δεν σε ανησυχούν λοιπόν, οι ακανόνιστες δομές και οι έντονες παικτικές εξάρσεις που γειτνιάζουν αυτές τροφίμων ψυχιατρείου, τότε μη φοβάσαι. Οι Mammock είναι η θεραπεία στην ανία. Το φάρμακο κόντρα στη ρουτίνα.

Αλαλάζοντας σαν πληγωμένος ιαγούαρος, βγάζω τα ακουστικά, κουνάω δυνατά οριζόντια το κεφάλι μου μην πιστεύοντας αυτό που ακούω, τα ξαναβάζω και είναι όλα ακόμη εκεί. Δεν ήταν όνειρο.

Λοιπόν, ακούστε όλοι Mammock. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Μιλάμε για ορόσημο.

Υ.Γ. Αιτούμαι βραδιάς με συμμετέχοντες αυτούς, τους Krause και τους Rita Mosss. Και όποιος αντέξει.

Facebook: https://www.facebook.com/Mammockband/
Instagram: https://www.instagram.com/mammockband/
Bandcamp: https://strigoiofficial.bandcamp.com/

1064

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.