MAJESTICA: “A Christmas Carol”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 04 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρώτος δίσκος των Majestica , “Above the Sky” ήταν μια από τις θετικές εκπλήξεις του 2019 στο power metal και αποτελεί ένα θαυμάσιο album, παρά τα αρκετά δάνεια από Stratovarius και Sonata Arctica. Η είδηση ότι οι Σουηδοί κυκλοφορούν νέο δίσκο τον Δεκέμβρη, μπορώ να πω ότι με γέμισε ενθουσιασμό, που όμως μετατράπηκε σε σκεπτικισμό όταν έμαθα ότι το cd θα λέγεται “A Christmas Carol”.

Τι είναι λοιπόν το “A Christmas Carol”; Είναι ένας συνδυασμός γνωστών χριστουγενιάτικων τραγουδιών με την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ του Κάρολου Ντίκενς. Έτσι, οι Majestica κάποια χριστουγενιάτικα τραγούδια τα διασκευάζουν αυτούσια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κρατάνε το βασικό θέμα και κάνουν μια πιο ελεύθερη διασκευή. Ειλικρινά δεν ξέρω όμως σε ποιον απευθύνεται αυτός ο δίσκος. Ελάχιστοι μεταλλάδες θα κάτσουν να ασχοληθούν, και ίσως μόνο σαν αστείο, ενώ όσοι ακούν mainstream μουσική, είναι σίγουρο ότι θα επιλέξουν να ακούσουν κάτι άλλο. Παρά τον επαγγελματισμό που διακρίνει το όλο αποτέλεσμα και τις φοβερές εκτελεστικές δυνατότητες του συγκροτήματος, η όλη φάση δεν σταμάτησε να μου θυμίζει το σκετσάκι που είχαν κάνει οι A.M.AN. για το πως λένε τα κάλαντα οι μεταλλάδες. Το να πάρεις ένα κομμάτι όπως αυτά που ακούμε κάθε Χριστούγενα και να το αποδώσεις με την ηλεκτρική σου κιθάρα, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κατάλληλο για να βγει σε album. Επιπλέον έχουν περιορίσει τα πιο metal στοιχεία και τα φωνητικά του Tommy ReinXeed έχουν προσαρμοστεί, με αποτέλεσμα να είναι πολύ λιγότερο επιθετικά. Ίσως αν το παρουσίαζαν σαν musical να ήμουν πιο θετικός.

Σαν κίνηση νομίζω ότι για ένα νέο συγκρότημα, δεν ήταν η κατάλληλη. Θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ένα ΕΡ ή ένα single αν ήθελαν να διατηρηθούν στην επικαιρότητα. Τελικά, ούτε το στοιχείο της έκπληξης περιέχει, αφού πολλά συγκροτήματα έχουν διασκευάσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο παρελθόν. Επειδή πλέον τα χρήματα είναι δυσεύρετα,προσωπικά εγώ θα προσπεράσω και θα περιμένω τον επόμενο τους δίσκο.

Facebook: https://www.facebook.com/Majesticametal

496

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.