MAD DOGS: “We Are Ready To Testify”

ALBUM

Είδος: Garage Rock
Εταιρεία: Go Down Recorda
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Οκτωβρίου 2020

Ας πούμε πως όλα ξεκίνησαν με τους MC5!
Στη συνέχεια το garage rock πέρασε από τα χέρια των Fuzztones και των Nomads, οι οποίοι έδωσαν πάτημα στους Ευρωπαίους να παίξουν το rock ‘n’ roll με τον δικό τους τρόπο. Κάπου εκεί και με την γυαλάδα των Kiss, ήρθαν με φόρα και οι Hellacopters, που βρίσκονται μαζί με τους παραπάνω στον πυρήνα επιρροών των Ιταλών Mad Dogs.

Ειδικότερα, το εναρκτήριο “Leave your mark on what you do” θυμίζει παιχτικά, αλλά και σε παραγωγή το πρώτο βήμα των Σουηδών στο “Supershitty to the max!”.
Με την παραγωγή λοιπόν, να σνομπάρει τον σύγχρονο ήχο, οι Mad Dogs παίζουν μπάλα για φιλάθλους των προαναφερθέντων, αλλά και των Radio Birdman και Sonic’s Rendezvous Band, με αποτέλεσμα αυτό που κάποιοι ονομάζουν στις μέρες μας Action Rock.

Πιασάρικες μελωδίες, μοναδικής απλότητας, στακάτα ρεφρέν, αλήτικο attitude και ξέφρενο live αίσθημα. Ακούς “No Regrets” και “Not Waiting”, ενώ ταξιδεύεις σε μικρά, αλλά γεμάτα αδρεναλίνη stages, όπου μπίρες εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν και όλοι τραγουδούν τους στίχους με όλη τους τη δύναμη.

Συμπαθέστατη η δεύτερη δισκογραφική προσπάθεια των Mad Dogs, αλλά είναι περισσότερο στους afficionados του action rock, αφού δεν ξεφεύγει καθόλου από τη σφαίρα επιρροής των μεγάλων ονομάτων. Παρούσες όμως, είναι οι γνώριμες ανοικτές συγχορδίες και τα διάσπαρτα μέρη με πιάνο, που τόσο πολύ αγαπάμε να ακούμε, και έτσι, δεν έχουμε απαιτήσεις για να αλλάξουν τον κόσμο με τη μουσική τους. Μας αρκεί που διατηρούν ζωντανό το rock ‘n roll!

Facebook: https://www.facebook.com/maddogsrnr/
Instagram: https://www.instagram.com/maddogs.band/
Bandcamp: https://maddogsrnr.bandcamp.com/album/ass-shakin-dirty-rollers
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7tevhwGrJgvWtbBELCh6yB?si=6-ts81RpQe22PBgCXQgCWw

616
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2176 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.