LUCIFER: “Lucifer III”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock
Εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2020

Lucifer. Εωσφόρος. Ο φέρων το φως δηλαδή (έως σημαίνει αυγή). Ο έκπτωτος άγγελος που εκδιώχθηκε από τον παράδεισο, γιατί δεν του άρεσε η Κυβέρνηση του Θεού, ξέρω γω.

Η χρήση του ονόματος του είναι παλιά ιστορία στο rock και καθόλου πρωτότυπη, αλλά πιασάρικη και εύηχη.
Αυτό το όνομα διάλεξε το 2014 η Joanna Sadonis, άλλοτε frontwoman των The Oath, και ντεμπούταρε το 2015 μέσω της Rise Above, με ήχο doom που προσκυνούσε με ευλάβεια τα hard rock των 70s.

Αυτό ίσχυε τότε και ακόμη ισχύει, αν και η εμπλοκή του Nicke Andersson (The Hellacopters, Imperial State Electric, παλαιότερα Entombed) τόσο στην προσωπική ζωή, όσο και στην καριέρα της Joanna, άλλαξε τη ροή του ποταμού Lucifer προς μία πιο catchy rock εκδοχή της, που στόχο έχει τη δημιουργία “εύκολων” retro rock τραγουδιών.

Το “Lucifer III” είναι η άμεση μουσική συνέχεια του “Lucifer II” και περιέχει πολλά σκαλωτικά και δυνατά sing along κομμάτια, αλλά και αρκετά που περνάνε απαρατήρητα με την generic προσέγγιση τους. Και πιστέψτε με πως είμαι επιεικής, λόγω του μουσικού έρωτος με τον Nicke, αλλά ειλικρινά το αποτέλεσμα του “Lucifer III” δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του συνθετικού του ταλέντου. Δεν είναι άσχημος δίσκος, κάθε άλλο, ρουφιέται ωσάν σφηνάκι σε αγαπημένο μπαρ μετά τη λήξη της πανδημικής καραντίνας και δημιουργεί όμορφα και θετικά συναισθήματα.

Κομμάτι σαν τα “Ghosts”, “Midnight Phantom”, “Leather Demon” και επιτέλους το ομώνυμο “Lucifer” έρχονται σε σειρά δυναμική και ενθουσιώδη, αλλά κατά τη γνώμη μου, μετά το album μπαίνει σε ρελαντί. Το πρώτο μέρος του “Lucifer III” είναι πρωτοκλασάτο retro rock, αλλά το δεύτερο μέρος είναι απλά συμπαθητικό και μοιάζει να έχει τραβηχτεί για να είναι όπως πρέπει να είναι. Για την παραγωγή, τι να πω; Είναι δεδομένο πως θα είναι καλά, αφού εμπλέκεται ο Nicke στην μπάντα.

Η στιχουργική θεματική παραμένει γύρω από τη λεγόμενη occult, μιλώντας για δαίμονες, φαντάσματα και φυσικά τον Εωσφόρο, μπλέκοντας που και που έρωτες και αρώματα. Αυτό που κάνει ελκυστικότερη τη δουλειά είναι το όμορφο εξώφυλλο, που δείχνει την τετράδα των Lucifer, σκιτσαρισμένη μπροστά σε ένα όμορφο στοιχειωμένο πύργο, γύρω από ένα vintage αυτοκίνητο, αποκαλύπτοντας έτσι, τις προθέσεις τους.

Χαίρομαι που ακούω και πάλι την εξαιρετική φωνή της Joanna και τα τύμπανα του Nicke, αλλά ελπίζω η έμπνευση να τους χτυπήσει δυνατότερα την επόμενη φορά.

Official Website: http://www.lucifer.church/
Facebook: https://www.facebook.com/luciferofficial
Instagram: https://www.instagram.com/lucifertheband/
Twitter: https://twitter.com/luciferband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4fqjeVEalB6iB3BhKu5HwZ

561

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.