LUCIFER: “Lucifer IV”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2021

Οι Lucifer μας δείχνουν πόσο δουλευταράδες είναι. Σε ενάμιση χρόνο επιστρέφουν με το τέταρτο επεισόδιο της ιστορίας τους που τιτλοφορείται απλά “IV”.

Η συνταγή γνωστή. Επιρροές τραβηγμένες από την hard rock ιστορία των δεκαετιών 1970-1980, περασμένες από το μυστικιστική στιχουργική, φέρνοντας ως αποτέλεσμα την απόλυτη νοσταλγία.
Η παραγωγή είναι και πάλι υψηλού επιπέδου, ίσως έναν τόνο πιο “σκοτεινή” από το “ΙΙΙ” και τα τραγούδια έχουν το catchiness στο οποίο μας έχουν συνηθίσει οι Lucifer. H φωνή της Johanna έχει πλέον καθιερωθεί, αν και δεν είναι από τις πιο εκθαμβωτικές, και συνοδεύει ως είναι απαραίτητο τις όμορφες και “γνώριμες” μελωδίες.

Ξέρεις τι περιμένεις εξάλλου. Αγάπη για την παλιά μουσική. “Μαγική” ατμόσφαιρα που αυτή τη φορά ίσως, κερδίσει και οπαδούς των Ghost. Την αύρα του αγαπημένου Nicke Andersson στα τύμπανα (ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΧΕΛΑΚΟΠΤΕΡΣ!!!!).
Ανακεφαλαιώνοντας Το “IV” περιέχει χιτάκια σαν το “Crucifix (I burn for you)”, το “Cold as a Tombstone” και το “Bring me his head”, όμορφα κιθαριστικά σόλο, καλές ιδέες, αλλά και πάλι δεν ξεφεύγει από τη χρυσή μετριότητα.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί να αποκτήσει αυτό το album, αφού υπάρχουν τόσα πολύ καλύτερα στο ίδιο ύφος και γω θα απαντήσω “έλα μου ντε”;
Το “IV” είναι ποιημένο με αγάπη αν μη τι άλλο, αλλά δεν είναι ο δίσκος που θα κολλήσει στο playlist σου (μετά το Green Lung το χάος άραγε;) και ίσως συνολικά είναι λίγο καλύτερο από τον προκάτοχο του. Ίσως φταίει και το δυνατό εξώφυλλο!

Η καψούρα μου με τον Nicke με έχει κάνει όμως, να φοράω το πινάκι τους στο battle vest μου.

Official Website: http://www.lucifer.church/
Facebook: https://www.facebook.com/luciferofficial
Instagram: https://www.instagram.com/lucifertheband/
Twitter: https://twitter.com/luciferband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4fqjeVEalB6iB3BhKu5HwZ

978

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.