LOUD SILENCE

INTERVIEW

Μια από τις εγχώριες μπάντες που ξεπετάχτηκαν την προηγούμενη χρονιά, είναι και οι Αθηναίοι heavy rockers Loud Silence οι οποίοι πριν περίπου ένα χρόνο έκαναν το ντεμπούτο τους με το “Elements” που κυκλοφόρησε μέσω της Ikaros Records. Η μπάντα πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο single, δείγμα δημιουργικότητας εν μέσω όλων των κακουχιών που ταλαιπωρούν την παγκόσμια κοινότητα και η Δήμητρα Μιχαηλίδου βρήκε την ευκαιρία να πιάσει κουβεντούλα με τον Ανδρέα Γιανακκόπουλο, τραγουδιστή και κιθαρίστα του trio για ό,τι επικρατεί στις τάξεις του σχήματος.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rockway.gr. Εύχομαι να είστε όλοι καλά, γιατί η αλήθεια είναι οτι οι καταστάσεις που ζούμε τελευταία είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο για όλους μας. Νιώθεις ότι όλο αυτό με την καραντίνα σας κρατάει πίσω σαν μπάντα;
Καλησπέρα και σε εσάς. Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί σας και να μας γνωρίσουν και οι αναγνώστες σας. Σίγουρα η καραντίνα είναι κάτι που μας έχει κρατήσει πίσω σαν μπάντα. Για την ακρίβεια, πρώτα από όλα μας έχει αφήσει πίσω σαν 20 χρόνους νέους που περιμένουν να ζήσουν τα καλύτερά τους χρόνια έτσι όπως ακούγαμε από τους γονείς μας. Ταξίδια, εκδρομές, βόλτες, σχολή, συναυλίες είναι κάποια από τα ελάχιστα πράγματα που έχουμε στερηθεί και ανυπομονούμε πολύ να ξαναβρούμε έστω και λίγο αργοπορημένα σαν φοιτητές. Ωστόσο και σαν μουσικοί είδαμε το πρώτο μας album να κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του ’20 και μετά από 20 μέρες να μπαίνουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα. Το πρώτο δικό μας live ακυρώθηκε. Οι ηχογραφήσεις μας πήγαν πίσω και το video clip του “Ball ‘n’ Chain” καθυστέρησε πολύ παραπάνω. Οπότε ναι, η καραντίνα μας επηρέασε άμεσα σαν μπάντα.

Πώς καταφέρατε, εν μέσω όλου αυτού που ζούμε (καραντίνα, κορωνοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας, μηνύματα στο 13033 και τα σχετικά), να ηχογραφήσετε και να γυρίσετε το video clip;
Η ηχογράφηση του κομματιού έγινε το καλοκαίρι του 2020, σε μια περίοδο όπου τα μέτρα ήταν πιο χαλαρά, όποτε αυτό μας διευκόλυνε αρκετά. Η ιδέα για το video clip υπήρξε πριν από την καραντίνα. Ήμασταν 100% αποφασισμένοι και σίγουροι για αυτό που θέλαμε να κάνουμε και με την βοήθεια των εξαιρετικών παιδιών Τάσου και Γιώργου από την Kick-ass Productions, ακόμα και εν μέσω καραντίνας καταφέραμε το όνειρο που είχαμε στο μυαλό μας (να δούμε τους εαυτούς μας σε ένα video από τόσο νεαρή ηλικία) να γίνει πραγματικότητα. Χωρίς αυτούς σίγουρα δεν θα γινόταν τίποτα. Οπότε τα credits πάνε αποκλειστικά σε εκείνους.

Πώς αποφασίσατε να ονομάσετε την μπάντα Loud Silence; Τί σημαίνουν για εσάς οι Loud Silence;
Το όνομα της μπάντας προήλθε από τον Νίκο (drums) και τον Ιάσονα (μπάσο). Το 2014 όταν ακόμα ήμασταν στο γυμνάσιο, θέλαμε να παίξουμε στην αποφοίτηση του σχολείου μας. Έτσι έπρεπε να βρούμε ένα όνομα σαν μπάντα. Μας άρεσε η αντίθεση που έκανε στο αυτί το Loud Silence. Eπίσης θεωρήσαμε ότι είναι κάτι που ο άλλος θυμάται εύκολα. Το όνομα της μπάντας μας δείχνει από που ξεκινήσαμε και μας θυμίζει την παιδικότητα με την οποία σκεφτόμασταν τότε. Το λατρεύουμε! Οι Loud Silence είναι η ζωή μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ό,τι γίνεται στην καθημερινότητά μας, βγαίνει και στα τραγούδια μας.

Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη μου ερώτηση. Το 2017 λάβατε μέρος στο γνωστό σε όλους μας Schoolwave Festival. Πώς νιώσατε που παίξατε μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό, πώς ήταν η εμπειρία;
Το “Schoolwave” αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της μέχρι τώρα πορείας μας. Ήταν ένας από τους βασικούς στόχους τους οποίους είχε η μπάντα. Οι άνθρωποι της παραγωγής είναι εξαιρετικοί, μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και δίνουν συνεχώς την δυνατότητα σε παιδιά να παίξουν σε venues τα οποία μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα είχαμε φανταστεί. Και όλο αυτό μπροστά σε χιλιάδες συμμαθητές και συνομήλικούς τους. Προτείνουμε σε όποια μπαντα υπάρχει έξω να δηλώσει συμμετοχή και να ζήσει και εκείνη όλο αυτό. Σίγουρα το Schoolwave του 2017 είναι κάτι που θα το θυμόμαστε για πάντα. Όπου και αν παίξουμε στο μέλλον, όπου και αν φτάσει η μπάντα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να ξανανέβουμε και πάλι στην σκηνή του Schoolwave και να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία. Και εννοείται σαν κοινό θα είμαστε πάντα εκεί.

Όταν κάνατε τα πρώτα σας βήματα σαν μπάντα ήσασταν ακόμα μαθητές. Πώς ένιωθαν οι φίλοί σας για αυτό; Άλλαξε ο τρόπος που σας συμπεριφερόντουσαν ή το πώς σας έβλεπαν στο σχολείο, λόγω της μπάντας;
Οι συμμαθητές μας πάντα ήταν εκεί και μας υποστήριζαν. Από το σχολείο μέχρι και τώρα. Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ με τα μηνύματα που μας έστειλαν μετά την κυκλοφορία του video clip. Θα μας θυμίζουν πάντα την αφετηρία μας. Δεν θεωρούμε πως άλλαξε ο τρόπος που μας συμπεριφερόντουσαν. Μόνο όταν ανεβαίναμε πάνω στην σκηνή που ήταν από κάτω και φώναζαν. Δεν θα θέλαμε κιόλας να μας βλέπουν κάπως αλλιώς είναι η αλήθεια.

Πώς γνωριστήκατε και πώς αποφασίσατε να δημιουργηθούν οι Loud Silence;
Οι Loud Silence δημιουργήθηκαν λόγω της συμμετοχής μας στην αποφοίτηση του σχολείου στην Β’ Γυμνασίου. Ώστοσο η πρώτη φορά που βρεθήκαμε και οι τρεις μαζί ήταν σε μια ποδηλατάδα στον Χολαργό, όταν ακόμα πηγαίναμε Δημοτικό. Σίγουρα οφείλουμε πολλά σε εκείνη την συνάντηση.

Πηγαίνετε σε κάποιο ωδείο ή είστε αυτοδίδακτοι;
Πηγαίναμε και οι τρείς σε ωδείο και μάλιστα στο ίδιο. Στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Εκεί έγιναν τα πρώτα μας μουσικά βήματα σε ηλικία 9 ετών. Θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους: Νίκο Δημοσθένους, Νίκο Αλεξάκη και Κώστα Σαρδέλη και σε όλους τους μουσικούς στο συγκεκριμένο ωδείο που μας βοήθησαν. Χωρίς αυτούς, η μουσική μας πορεία σίγουρα θα ήταν τελείως διαφορετική.

Πες μου για τον τρόπο που γράφετε τα τραγούδια σας. Λαμβάνει μέρος στην διαδικασία κάθε μέλος της μπάντας;
Όπως αναφέραμε, τα τραγούδια γράφονται με βάση τα γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Ό,τι γίνεται στην ζωή μας αποτυπώνεται στους στίχους και στην μουσική των Loud Silence. Βασική επιρροή για την σύνθεση των κομματιών αποτελούν και τα ακούσματά μας, που συνεχώς αλλάζουν. Θεωρούμε ότι στη σύνθεση των κομματιών κάθε μέλος της μπάντας κατέχει ισάξιο ακριβώς ρόλο. Από την άλλη, αν κάποια ιδέα δεν ενθουσιάζει έστω και έναν από τους τρεις, πιθανότατα δεν θα μπει ποτέ στο εκάστοτε τραγούδι.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας συγκρότημα;
Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα ο καθένας μας θα έδινε μια διαφορετική απάντηση σε αυτήν. Αν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα κοινό αγαπημένο συγκροτήμα αυτήν την περίοδο, τότε μάλλον θα είναι οι Royal Blood.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να ηχογραφήσουμε νέα κομμάτια που έχουμε συνθέσει και να επιστρέψουμε σε αυτό που αγαπάμε περισσότερο από όλα. Στις ζωντανές εμφανίσεις. Και κυρίως στην πραγματοποίηση του πρώτου δικού μας live, το οποίο όπως αναφέραμε και προηγουμένως μας στέρησε η κατάσταση που ζούμε.

Και για το τέλος θέλω να δώσετε ένα μήνυμα στους φίλους σας εκεί έξω, καθώς και στο Rockway.gr.
Θα θέλαμε να πούμε ένα πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας υποστηρίζουν και ακούνε τα τραγούδια μας. Μας δίνουν την δύναμη, το κουράγιο, την έμπνευση και την ελπίδα να συνεχίζουμε. Λίγη υπομονή ακόμα και σύντομα θα επιστρέψουμε όλοι μαζί στους συναυλιακούς χώρους. Πιο ενθουσιασμένοι και πιο τρελαμένοι από ποτέ. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά και να χορέψουμε μαζί στο επόμενο live. Φυσικά ευχαριστούμε και το Rockway.gr, το οποίο στηρίζει και προωθεί τις προσπάθειες εγχώριων συγκροτημάτων. Με την βοήθειά του, σίγουρα μας μαθαίνουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν μας είχαν ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Facebook: https://www.facebook.com/loudsilenceband
Instagram: https://www.instagram.com/loudsilence.band/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3Xv9KoH-7KmO-M3MQZ2pMw

855

Avatar photo
About Δήμητρα Μιχαηλίδου 2 Articles
Η έφηβη... βενιαμίν του Rockway! Της αρέσει το metal και ο χορός. Στον ελεύθερό της χρόνο, εκτός απο το να γράφει άρθρα και να παίρνει συνεντεύξεις, ασχολείται με το κανάλι της στο youtube και φυσικά... χορεύει. Έχει θέσει στόχο να χορέψει σε video clip από rock-metal μπάντες, ένας συνδυασμός που λατρεύει όπως και την σοκολάτα!