LOUD SILENCE: “Feartales”

ALBUM

Είδος: Grunge / Alternative Rock
Δισκογραφική: Bitter Tea Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Δεκεμβρίου 2023

Και η έκπληξη της χρονιάς έρχεται από αυτούς τους Αθηναίους πιτσιρικάδες που μου είχαν αρέσει από το debut τους “Elements” πριν 3 χρόνια αλλά που με εντυπωσίασαν στον ύψιστο βαθμό με το τεμάχιο που μόλις κυκλοφόρησαν. O λόγος για τους Loud Silence και για το θαυμάσιο “Feartales”, ένα σύνολο κομματιών που σίγουρα είναι τουλάχιστον ιδιαίτερο.

Οι Loud Silence έχουν ωριμάσει πάρα πολύ και παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη τραγουδοποιία. 10 σπουδαία κομμάτια βουτηγμένα στο grudge (πες το και atlernative rock, δεν τρέχει τίποτα), με πανέμορφες μελωδίες, σαφήνεια και επαγγελματισμό. Γενικά ήσυχο album (με ξεσπάσματα εδώ κι εκεί), ευφάνταστες ιδέες και απαράμιλλη “γλύκα”. Με υποστήριξη από την καλή παραγωγή που αποστασιοποιείται από την πλαστικούρα των καιρών μας (και με κάποιες ηχητικές λεπτομέρειες που “νοστιμίζουν” πολύ το αποτέλεσμα).

Ευδιάκριτες οι επιρροές δημιουργίας αλλά τόσο καλά αφομοιωμένες από το trio που κοιτάει στα μάτια άπαντες τους φημισμένους “μέντορές” τους. Smooth ήχος στις κιθάρες του Ανδρέα Γιαννακόπουλο που δομούν riffολογικώς είτε hard διαμαντάκια είτε ακουστικά απολαυστικά ακόρντα, εξαιρετικές εκτελέσεις από τον Νίκο Γιαννακόπουλο πίσω από το drum kit και πολύ καλές μπασογραμμές από τον Ιάσονα Θεριό ο οποίος δημιουργεί και πολύ ωραίες synth ατμόσφαιρες. Ο Ανδρέας πίσω από το μικρόφωνο τολμώ να πω ότι συναγωνίζεται επάξια όλους τους Vedders, Yorkes και Staleys του πλανήτη ή τουλάχιστον τους προκαλεί να του βγάλουν το καπέλο για το “αξιόμαχον” του πράγματος. Λυρικότατη, ευαίσθητη ερμηνεία που απογειώνει τα έτσι κι αλλιώς πολύ καλά κομμάτια.

Ποικιλία συναισθημάτων στα τραγούδια. Αν και τα “Here We Go”, “Ukiyo”, “Dance With Me” και “The Winner” είναι επαρκώς groovy και θα μπορούσαν να ενταχθούν με άνεση σε playlists προορισμένες για τσάρκες στα bar τα βράδια του Σαββάτου, νομίζω ότι τα μπαλαντοειδή κομμάτια είναι αυτά που μεταφέρουν άριστα το “κλίμα” του Αμερικανικού rock που επικρατεί στο “Feartales”. Εξαιρετικά όλα τους, χωρίς ούτε ένα δευτερόλεπτο αδιάφορο. Το “The Winner” (που μου έφερε στο νου λίγο από Red Hot Chilli Peppers), το “Highway Road” (από τις καλύτερες στιγμές) και το ομότιτλο track “Feartales”, το piano based στην αρχή “Take A Breath”, το φοβερό hard rocking “You Left When You Saw Me Drowning” και η φυσική του συνέχεια – επίλογος “Goodbye” (τα οποία αν είχαν κυκλοφορήσει στα ’80s θα μνημονευόταν ανάμεσα στις υπόλοιπες “golden ballads”) είναι φανταστικά δείγματα του είδους μουσικής που διαπραγματεύονται οι Αθηναίοι.

Χίλια μπράβο από τον γράφοντα για αυτή τη δημιουργία. Επιβάλλεται να ακουστεί από τους rockers (και γιατί όχι και από τους ανοιχτόμυαλους metallers) γιατί η ποιότητά του είναι καθηλωτική. Το “Feartales” είναι τουλάχιστον για τη χώρα μας από τις καλύτερες προτάσεις grudge / alternative rock που έχουν εμφανιστεί στην εγχώρια παραγωγή. Άμεση και εύληπτη μουσική που στοχεύει και στη διασκέδαση αλλά και στην ενδοσκόπηση του ακροατή. Και τα καταφέρνει περίφημα και στα δυο κανάλια. Απολύτως προτεινόμενο.

Facebook: https://www.facebook.com/loudsilenceband

655

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.